понеділок, 06 березня 2006 18:21

Турчинов прослуховував міністрів

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Колишній голова Служби безпеки України Олександр Турчинов зараз очолює виборчий штаб Блоку Юлії Тимошенко
Колишній голова Служби безпеки України Олександр Турчинов зараз очолює виборчий штаб Блоку Юлії Тимошенко

Служба безпеки України під керівництвом Олександра Турчинова, 41 рік, незаконно прослуховувала міністрів і посадових осіб, що були політичними опонентами керівника відомства. Про це майже одночасно заявили міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та керівник виборчої кампанії "Нашої України" Роман Безсмертний.

— Мені доводилося бачити фрагменти стенограм із прослуховування міністра юстиції Зварича, інших міністрів. Фрагменти стенограм прослуховування навіть посольств. Ці матеріали ходили по кабінетах,— сказав Роман Безсмертний, 40 років, минулої неділі в ефірі каналу "НТН". — Ходили вони дуже довго. Після того як Турчинов перестав бути головою Служби безпеки, були знищені дуже багато комп"ютерних матеріалів. Але фрагменти їх все ж залишилися.

Безсмертний запевняє, що поширювані навесні 2005 року тексти його розмов були справжніми. Так само підтвердили оригінальне походження  роздруківок зі своїх кабінетів Роман Зварич і колишній секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко.

Роман Безсмертний каже, що не звертався тоді до правоохоронних органів, щоб не ускладнювати співпрацю з партією Тимошенко, за-ступником якої є Турчинов.

Прослуховувалися навіть міждержавні переговори
між керівництвом України та Росії

Юрій Луценко, 41 рік, у своєму останньому інтерв"ю розповів, що прокуратура порушила кримінальну справу за фактом прослуховування посадових осіб за часів керівництва СБУ Турчиновим. Міністр внутрішніх справ каже, що прослуховувалися навіть міждержавні переговори між керівництвом України та Росії.

Луценко запевняє, що працівники СБУ слухали і його особисто, а також писали щодо цього аналітичні записки керівництву служби.

— Усі, кому треба, переконалися: немає жодних підстав підозрювати МВС у роботі на дядька, а не на закон. Правда, моє ставлення до Турчинова після цього змінилося, — каже Юрій Луценко.

Про те, що Турчинов зловживав службовим становищем, говорив свого часу і Віктор Ющенко. За словами президента, той на посаді голови СБУ захопився збором компромату на своїх колег і через це не виконував як слід свою роботу.

Олександр Турчинов категорично заперечує звинувачення на свою адресу. А заяву Луценка права рука Юлії Тимошенко пояснює некомпетентністю і відсутністю моралі:

— Я не дозволю брехливим стукачам принижувати честь і гідність офіцерів СБУ, які сумлінно виконували свій професійний обов"язок. Тому подаю відповідний позов до суду щодо пана Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов прослуховував міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі