пʼятниця, 01 серпня 2008 18:06

Тимошенко забула про "бютівських" виробників горілки

Під час позачергового засідання парламенту у четвер депутати проголосували за підвищення акцизних зборів на тютюн. Так уряд сподівається отримати понад мільярд гривень надходжень до бюджету. Ці гроші хочуть направити постраждалим від повені.

Водночас нардепи відмовилися піднімати акцизний збір на алкогольні напої.

— У Верховній Раді сидить багато виробників пива й алкогольних напоїв, — каже 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. — Вони представлені у двох фракціях Ради. Але у БЮТі таких немає, я хочу підкреслити. Як тільки щось стосується бізнес-інтересів цих депутатів, то вони повстають радикально.

Хоча у фракції БЮТу є 60-річний Степан Глусь, який у спиртовій промисловості майже 40 років. Із 1987-го він очолював Немирівський спиртовий завод — виробника горілки Nemiroff. Коли став нардепом, цей холдинг очолив його старший син Олександр. Після закінчення університету на роботу сюди прийшов і молодший Володимир.

Є в БЮТі ще 35-річний Костянтин Бондарєв. Він — голова спостережної ради "Торгового дому Бондарьов", який випускає 16 видів горілки "Бондарьов".

До парламенту від БЮТу балотувався, але не пройшов Володимир Псєха. Він є головою правління Полтавського лікеро-горілчаного заводу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко забула про "бютівських" виробників горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі