четвер, 05 лютого 2009 17:03

Тимошенко і Герман глузували одна з одної

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко коментує бійку між ”бютівцями” та ”регіоналами” під час учорашнього засідання Верховної Ради. Поруч із нею — перший віце-прем’єр Олександр Турчинов та віце-прем’єр з питань євроінтеграції Григорій Немиря
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко коментує бійку між ”бютівцями” та ”регіоналами” під час учорашнього засідання Верховної Ради. Поруч із нею — перший віце-прем’єр Олександр Турчинов та віце-прем’єр з питань євроінтеграції Григорій Немиря

Учора Кабінет Міністрів звітував перед Верховною Радою. Після цього Партія регіонів обіцяла ініціювати голосування про недовіру уряду.

— Відставки сьогодні не буде. Якщо я не голосую, то точно не буде, — жартує зранку перед засіданням екс-спікер Арсеній Яценюк, 34 роки.

Коридором простує лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Неохоче відповідає на запитання журналістів. Каже, що ті політичні сили, які не проголосують за відставку уряду, відповідатимуть за ситуацію в країні.

У залі реєструються 424 нардепи. В урядову ложу заходить прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко із міністрами.

— Треба, щоб ви не забули про реєстрацію біля столів реєстрації, — нагадує нардепам спікер Володимир Литвин, 52 роки. — Прошу через півгодини надати мені письмові дані.

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов наливає Тимошенко води. Вона відпиває і швидко йде до трибуни. Доповідає 45 хв.

— Я не хочу прикрашати ситуацію в країні — вона надзвичайно важка, як і в усьому світі, — починає виступ.

Розповідає, що бюджет за минулий місяць перевиконали. Прогнозує невисоку інфляцію та зростання валового внутрішнього продукту. Нардепи записуються на запитання до прем"єрки. "Регіонали" не встигають. Починають кричати і біжать до трибуни. Тимошенко швидко повертається в урядову ложу.

— Шановні, заспокойтеся! — кричить Литвин. — Я бачу, що готується зрив голосування.

"Регіонали" і "бютівці" кілька хвилин штовхаються. Повертаються на свої місця. Запитання хоче задати "регіонал" Микола Азаров. Його мікрофон не включається і не працює картка. Тимошенко повертається до трибуни.

— Мені повідомили, що завис комп"ютер. Почекайте п"ять хвилин, — просить Литвин.

Азаров говорить, що показники бюджету завищені.

— Я знаю, що ви спите і бачите, щоб був недовиконаний бюджет, — відповідає прем"єр. — Не дочекаєтеся!

"Регіоналка" 49-річна Ганна Герман каже, що Тимошенко красиво говорить неправду.

— У жовтні ви переконували весь український народ: "Я закрию перед кризою двері, й криза ніколи не торкнеться України". Скажіть, чи це була звичайна жіноча легковажність, чи стратегічна помилка прем"єра? — запитує "регіоналка".

Тимошенко глибоко вдихає і криво всміхається:

— Проблема в дуже низькій культурі політиків. Пані Герман, те, що ви говорите, — грубі слова, принизливі, недостойні жінки... Я б хотіла вам порадити, щоб ви залишалися жінкою завжди.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Герман глузували одна з одної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі