середа, 06 квітня 2011 06:00

"Тігіпко потрапив у політичний капкан"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Депутат від Партії регіонів Олександр Савчук під час засідання Верховної Ради 5 квітня роздивляється акцію на пред’явника в антикварний салон ”Антика”, що в Запоріжжі
Депутат від Партії регіонів Олександр Савчук під час засідання Верховної Ради 5 квітня роздивляється акцію на пред’явника в антикварний салон ”Антика”, що в Запоріжжі

"Следующим законом будет отсутствие девушки в короткой юбке на переднем сидении машины", — каже у вівторок уранці в парламентській курилці комуніст Спірідон Кілінкаров, 42 роки.

Він сидить у кріслі, затягується цигаркою. Обурюється з приводу зареєстрованого "нунсівцями" законопроекту про заборону курити за кермом.

— Треба буде дописати у другому читанні, що заборонено курити, коли водій у нетверезому стані, — сміється у відповідь "бютівець" 43-річний Василь Кравчук.

Депутати йдуть до сесійної зали. Там реєструються 369 осіб. Віце-спікер 60-річний Адам Мартинюк ставить на голосування включення до порядку денного президентського законопроекту про держслужбу. В ньому йдеться, що держслужбовець не може бути членом партії. На табло висвічуються 156 голосів "за". Аби прийняти, необхідно 226.

— Цей законопроект внесений президентом як невідкладний, — звертається до депутатів Мартинюк і знову починає процедуру голосування. Із третьої спроби включають його до порядку денного й починають обговорювати. У кулуари виходить лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, 56 років. Каже, що у понеділок на засіданні фракції "Регіонів" був віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Обговорювали пенсійну реформу, за яку той відповідає.

— Я не исключаю, что в процессе мы придем к тому, что этот документ может быть отозван.

Раніше Тігіпко заявляв, що пенсійну реформу мають прийняти до липня, інакше він піде у відставку. Однак стало відомо, що Партія регіонів не голосуватиме за закон. Про це сказав "регіонал" Олександр Стоян.

— Тігіпко потрапив у політичний капкан, — вважає "бютівець" 53-річний Сергій Сас. — Його позиція як економіста і політика полягає в тому, що без пенсійної реформи Україна далі рухатися не може. Він має відповідати за свої слова.

Сас вважає, що влада невипадково говорить про відтермінування пенсійної реформи. Так борються проти Тігіпка.

— Адміністрація президента знищує свого конкурента. Тігіпко став заручником ситуації.

Зараз ви читаєте новину «"Тігіпко потрапив у політичний капкан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі