середа, 05 вересня 2007 17:36

Соціологія Мороза гарантує йому місце в парламенті

Голова Верховної Ради п"ятого скликання Олександр Мороз, 63 роки, провів прес-конференцію з депутатом Національної ради Австрії Пітером Шідером. Раніше той очолював Парламентську Асамблею Ради Європи.

— Європа виявляє велику зацікавленість до подій в Україні. Але вона не збирається повчати її, бо доля України — у руках її самої, — каже австрієць.

Мороз тим часом одягає навушники з синхронним перекладом. Шідер продовжує:

— Як би сьогодні не оцінювалися дострокові вибори, це вже факт. Сподіваюся, що вони відбудуться відповідно до європейських стандартів. Ви обрали правильну тактику поведінки під час конституційної кризи — намагалися забезпечити функціонування парламенту, — звертається до Мороза.

Той вдячно хитає головою.

— Парламент наступного скликання може бути не сформований, — говорить спікер. Пояснює, що будь-яка політична сила може не зареєструвати своїх депутатів або заборонити їм складати присягу.

— Це робитимуть партії, які не наберуть більшості, — каже Мороз. І додає: — Зрозуміло, що це буде "Наша Україна—Народна самооборона" та Блок Юлії Тимошенко.

Спікер називає неправдивими соцдослідження, що дають соціалістам менше 3% голосів.

— Ми маємо свою соціологію, що гарантує нам місце у Верховній Раді, — запевняє він.

Зараз ви читаєте новину «Соціологія Мороза гарантує йому місце в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі