четвер, 31 серпня 2006 18:56

Слово "необхідно" Азаров прочитав як "ніопхідна"

Віктор Янукович відпочиває у Криму. Замість нього тепер — перший віце-прем"єр 58-річний Микола Азаров. Останнє засідання уряду тривало понад три години.

Перші кілька хвилин на засіданні були присутні журналісти. Відкриваючи його, Азаров читав з папірця. Текст був написаний українською, якою перший віце-прем"єр майже не володіє. Але з прочитанням загалом упорався — щоправда, з характерними для росіян помилками. Так, слово "необхідно" прочитав як "ніопхідна".

Журналістам роздали прес-реліз із тезами програми діяльності Кабміну на 2006–2011 роки. Серед іншого йдеться про "послідовне відстоювання свободи у виборі мови спілкування та навчання й визнання російської мови другою державною". А також про "активізацію роботи з формування та зміцнення Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном". Про співпрацю з ЄС та НАТО у прес-релізі не було нічого.

Після засідання Азаров відповідав на запитання виключно російською. Про другу державну мову сказав:

— Мы должны выполнить то, что обещали избирателям.

Щоправда, перший віце-прем"єр упевнений: у питанні мови знайдуть розумний компроміс із учасниками коаліції.

Про мову журналісти запитали міністра юстиції Романа Зварича, 52 роки. Той відповів, що сам проекту програми уряду ще не бачив. Однак прокоментував:

— Програма діяльності уряду має строго відповідати Універсалу. Вона в будь-якому разі мала би бути предметом правового висновку Міністерства юстиції.

Зараз ви читаєте новину «Слово "необхідно" Азаров прочитав як "ніопхідна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі