середа, 28 грудня 2005 17:50

Сім"я Тимошенко — остаточно невинна

 

"Кримінальні справи закриті законно за відсутністю складу злочину", — читала вголос Юлія Тимошенко, 44 роки, рішення Верховного Суду від 18 листопада про остаточне припинення справ проти неї, її родини і колишніх колег. З екс-прем"єркою на прес-конференцію минулої суботи прийшов її чоловік Олександр, 44 роки, зі своїми батьком і матір"ю. Поруч із ними  сиділи четверо співробітників Єдиних енергетичних систем України, якими колись керувала Тимошенко.

Показали короткий відеофільм про історію стосунків екс-прем"єрки із владою.

2001 рік, Тимошенко ще з темним довгим незаплетеним волоссям. У залі суду вона тихим голосом відповідає прокурору. Сивочолий суддя собі під ніс виголошує вирок. Темні коридори Лук"янівки. Київські мітинги. Скандування "Волю Юлі" і промови Турчинова.

Сама Тимошенко дивилася на себе нерухомо. Темно-коричнева блуза і підведені чорним олівцем очі посилювали враження втоми.

Після фільму Тимошенко зачитала цифри у своїй справі. З 30 березня 1995 року, коли проти Тимошенко було відкрито справу за обвинуваченням у контрабанді, змінилося шість генеральних прокурорів. П"ятеро з них порушували проти неї все нові й нові кримінальні справи. Над ними десять років поспіль працювали від 100 до 140 людей. Загалом Тимошенко обвинувачували за 28 статтями, строк покарання, як вона приблизно порахувала, — 167 років.

Чоловік Тимошенко, Олександр, розповів, як він два роки переховувався у друзів:

— Я нікуди не виїжджав з України, а слідчі, як туристи, за цей час побували приблизно у дванадцяти країнах.

Ми скоро в душ ходитимемо в купальниках

Чутки про те, що він збирався балотуватися у наступний парламент, спростував. Юлія Тимошенко сказала про це так:

— Погана традиція іти у владу цілими родинами, до десятого коліна, включаючи домашніх тварин.

Після цього екс-прем"єрка дістала пакунок, з якого по черзі вийняла стару алюмінієву тарілку, каструлю без ручки, почорнілу столову ложку. Сказала, що це посуд, яким вона користувалась у тюрмі. Тепер Тимошенко береже його у себе в офісі.

Тимошенко провела своїх рідних і, повернувшись до журналістів, перейшла вже до  політики. Про головну інтригу — стосунки з "Нашою Україною" — сказала так:

— Мені дуже приємно, що вони спробували кілька місяців пожити без нас і... не дуже вийшло, — торжествувала екс-прем"єрка і вкотре нагадала, що вона особисто ніколи не розколювала команду. Але про блокування перед виборами говорити не захотіла.

Сказала, що перемовини про співпрацю з "Нашою Україною" почнуться, мабуть, уже сьогодні. На запитання кореспондента "ГПУ", чи висуватиме вона як ультиматум крісло прем"єра для себе, Тимошенко відповіла:

— Сильній стороні не потрібні ультиматуми.

Сказала, що демократії в Україні стало більше і публікації з розслідуванням ціни її одягу — очевидний доказ свободи слова.

— Мені це вже навіть подобається, — посміхалась до журналістів Тимошенко. — Життя політика стало настільки прозорим, що ми скоро в душ ходитимемо в купальниках.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Тимошенко — остаточно невинна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі