пʼятниця, 14 квітня 2017 05:50

Родина помічниці Найєма має російське громадянство і живе в Криму

"Родина Катерини Брюханової, помічниці народного депутата Мустафи Найєма, залишилась у Криму. Її родичі змінили громадянство на російське, ведуть бізнес на окупованих територіях", — пише у блозі журналіст 40-річний Андрій Дзиндзя.

10 квітня опублікував відповідні документи. Катерина також є співзасновницею громадської організації "Всеукраїнська асоціація переселенців" і керівником благодійного фонду "Українська родина".

"Альбіна Брюханова, мати Катерини, отримала позаторік у Криму паспорт країни-­агресора і статус підприємця, — пише Дзиндзя. — І тоді ж одержала у власність квартиру в передмісті Києва. Саме одержала. Не придбала, не отримала у спадщину чи подарунок. Інакше б у графі "Підстава виникнення права власності" був би зазначений відповідний документ купівлі-продажу або дарування. Можливо, нове житло Альбіна Брюханова одержала як допомогу переселенцям.

Андрій, брат Катерини, також отримав російське громадянство й статус підприємця. Однак згодом передумав займатись бізнесом і вирушив мандрувати Україною. Цікаво, чи має статус і картку переселенця? Отримує матеріальну допомогу від держави та благодійного фонду?

Катерина — помічниця Найєма на постійній основі. Але, всупереч вимогам законодавства, не подала електронну декларацію. Мабуть, не вигадала, як записати прибуток родини від підприємницької діяльності в окупованому Криму. Прописку на півострові теж не поспішає скасовувати. Хоча давно вже могла б прописатись у Білогородці (село в Києво-Святошинському районі Київської області. — ГПУ). Вочевидь, так зручніше не потрапляти до поля зору податкової.

Дуже цікаво почути з цього приводу коментар Мустафи Найєма, — продовжує Андрій Дзиндзя. — Сумніваюсь, що він не знає про родинні справи Брюханової. Катерина працює його помічницею з початку депутатської діяльності і фактично є довіреною особою. А ще цікавіше простежити подальшу долю фонду "Українська родина" та "Всеукраїнського центру права". Не здивуюсь, якщо з початком розслідування по Брюхановій вони швиденько перереєструються на менш скомпрометовану людину з кола довірених осіб Мустафи".

Зараз ви читаєте новину «Родина помічниці Найєма має російське громадянство і живе в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі