пʼятниця, 04 серпня 2017 06:20

Саакашвілі критикуватиме Порошенка зі Штатів

Автор: Лілія Дворецька
 

— Петро Порошенко визнав у мені сильного суперника і боїться. Нехай поверне мені громадянство. Тоді я візьму слова назад, що він боягуз, — каже Міхеіл Са­акашвілі, 49 років, 1 серпня на прес-конференції. Веде її через відеозв'язок зі США.

Наприкінці липня президент позбавив Саакашвілі українського громадянства через "свідоме подання неправдивих відомостей".

Громадянином України екс-президент Грузії став у травні 2015-го і очолив Одеську облдержадміністрацію. У листопаді торік Порошенко звільнив Саакашвілі з посади. У лютому він очолив партію "Рух нових сил".

— Загрози для Порошенка Міхеіл Ніколозович не становить. Він навіть претендувати на депутатський мандат не міг, оскільки для цього потрібно від п'яти років прожити в Україні. Його рейтинг — два відсотки. І позбавлення громадянства не вплине на нього позитивно, — говорить політолог 58-річний Володимир Фесенко.

— Скоріш за все, Саакашвілі буде в США. Викладатиме, виступатиме з лекціями, критикуватиме українського президента до весни 2019-го (тоді в Україні відбудуться вибори глави держави. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі критикуватиме Порошенка зі Штатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі