вівторок, 16 травня 2017 00:30

Саакашвілі боїться за українське громадянство

— Зараз готують велику кампанію моєї дискредитації. Справа проти мене планується в Дніпровському суді Києва. Після процесу влада може вирішити, що потрібно скасувати рішення про надання мені громадянства України, — говорить 49-річний Міхеіл Саакашвілі в ефірі телеканалу "ЗІК".

Він має українське громадянство із травня 2015 року. Тоді став головою Одеської облдержадміністрації. Обіймав посаду до листопада 2016 року.

Переїхав із Грузії 2012 року. На батьківщині проти Саакашвілі відкрили кілька кримінальних справ: за розтрату бюджету, перевищення повноважень, побиття людей під час опозиційної акції.

— Хочуть знайти провокативний матеріал на мене, — говорить Саакашвілі. — Історія з позбавленням громадянства Андрія Артеменка (народний депутат із Радикальної партії Олега Ляшка. Пропонував передати Росії Крим в оренду на 50–100 років. Генпрокуратура відкрила проти нього справу — за державну зраду. 29 квітня президент указом позбавив його громадянства, бо має канадське. — ГПУ) була приводом, щоб вигнати з країни Олександра Боровика (екс-радник Саакашвілі в період губернаторства. Нині депутат міськради Одеси. Порошенко підписав указ про позбавлення його українського громадянства. Боровик має також німецький паспорт. — ГПУ). Тепер влада візьметься за грузинів, у яких хоче забрати українські паспорти. Найбільш небезпечними вважають мене, Давіда Сакварелідзе (колишній заступник генпрокурора України. — ГПУ) та Гізо Углаву (перший заступник директора Національного антикорупційного бюро. — ГПУ).

Заява Саакашвілі з'явилася майже одночасно з інформацією, що в Києві затримали чергового грузинського злодія в законі — Левана Цинцадзе. Це сталося 10 травня. Він був "коронований" 2012 року на території Греції й отримав прізвисько "Коста". Там його арештовували за організацію злочинних груп, причетних до крадіжок.

Цинцадзе видворили з України і заборонили в'їзд на три роки. У поліції вважають, він намагався встановити контроль над організованими групами злочинців.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі боїться за українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі