пʼятниця, 05 жовтня 2018 06:50

Рудьковського затримали в Москві

28 вересня екс-міністра транспорту, колишнього соціаліста і "регіонала" 50-річного Миколу Рудьковського затримали в Москві. Він був у федеральному розшуку за напад на російське посольство в Києві 2014-го. Начебто жбурнув камінь у будівлю. Зараз нібито перебуває під вартою.

Рудьковський тричі був народним депутатом. Фігурував у справі про викрадення 2011 року екс-глави "Нафтогазвидобування" Олега Семінського. Його розшукував Інтерпол. Через це 2014-го він утік з України.

У травні цьогоріч екс-міністра затримали з фальшивим паспортом в Об'єднаних Арабських Еміратах. При собі мав ще кілька паспортів із візами різних країн.

"Справа Миколи Рудьковського — типова гебістська операція з метою повернути політичного пенсіонера в сучасний дискурс країни з прицілом на майбутні вибори, — пише у "Фейсбуку" політтехнолог 43-річний Тарас Березовець. — Мовляв, чоловіка заареш­тували, а потім випустять, і він повернеться в Україну відмитим, з образом ворога Кремля. У Москві думають, що таке ще може працювати".

Зараз ви читаєте новину «Рудьковського затримали в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі