вівторок, 16 січня 2018 00:55

Розенблат подав позов у Європейський суд

— Я не проти України подавав позов, а про порушення моїх прав як громадянина. Вже отримав відповідь Європейського суду: вони прийняли мою заяву і почали провадження, — каже 48-річний народний депутат Борислав Розенблат 15 січня.

Європейський суд із прав людини почав офіційні процедури за його скаргою. У позові Розенблат поскаржився на дії детективів Національного антикорупційного бюро. Ідеться про незаконне прослуховування, дозвіл судді обшукати літак, арешт народного депутата.

11 липня торік Верховна Рада дала дозвіл на зняття депутатської недоторканності й притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата. Його підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину. НАБУ виклало в мережу відео, де депутат домовляється про це з агентом Катериною. Розенблата виключили з фракції "Блок Петра Порошенка".19 липня він вніс 7 млн грн застави й одягнув електронний браслет стеження. У цій справі фігурує також народний депутат Максим Поляков.

19 жовтня 2017 року співробітники НАБУ в столичному аеропорту "Жуляни" вивели Розенблата з літака, що прямував до німецького Кельна. Забрали в нього мобільні телефони, планшет, ювелірні вироби, платіжні картки банків, закордонний і дипломатичний паспорти. Кажуть, запобігли вивезенню за кордон важливих для розслідування матеріалів "бурштинової справи". Відкрили нове кримінальне провадження за підозрою в отриманні дипломатичного паспорта на основі підроблених документів.

Зараз ви читаєте новину «Розенблат подав позов у Європейський суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі