вівторок, 15 січня 2019 00:45

Росія утримуватиме моряків ще рік

15 січня Лефортовський райсуд Москви розглянув продовження запобіжного заходу для полонених українських моряків. Засідання було закритим.

— Слідчі вимагають тримати моряків до 26 квітня 2019 року, — каже напередодні адвокат полонених Микола Полозов, 38 років.

— Якщо суд і розгляне справу по суті, то десь за рік, — каже інший адвокат 36-річний Ілля Новіков. — Ці засідання не є судом. Це формальності, вироки давно вже написані.

25 листопада російські прикордонники в Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях, що йшли з Одеси до Маріуполя. Узяли штурмом броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу". Полонили 24 моряків. Їх відправили до в'язниці, звинуватили у незаконному перетині російського кордону.

11 січня затриманих відвідав український консул Альберт Черняков.

— Хлопці тримаються, але мають травми, — каже Віктор, батько ув'язненого 27-річного Василя Сороки. — У мого сина погано працює рука.

14 січня уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова приїхала до Москви. Хоче побувати на судах. Пропонувала родичам бранців поїхати з нею.

— Син заборонив нам виїжджати на територію Росії, — додає Віктор Сорока.

Зараз ви читаєте новину «Росія утримуватиме моряків ще рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі