пʼятниця, 24 лютого 2017 05:10

Російський холдинг намагається незаконно використовувати українські надра

Російський холдинг "Євраз" тисне на Держ­геонадра задля продовження незаконної експлуатації українських родовищ.

Особи, які представляються працівниками "Євраз Суха Балка", пікетують Держслужбу геології та надр України й перешкоджають її роботі. Вимагають поза процедурою продовжити дії дозволів на видобування залізної руди для підприємства. Кінцевим його власником є громадянин РФ Роман Абрамович. Підприємство входить до російського холдингу "Євраз".
"Спецдозволів не було від серпня. Однак вони продовжували видобувати залізну руду. Сьогодні ми відчуваємо тиск на нашу роботу. Розцінюємо пікет як маніпуляцію. Сумніваємося, що люди, які намагалися його провести, представляють профспілки", — повідомляє прес-служба Держгеонадр.
Керівництво Держгеонадр звернулося до Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Служби безпеки України з проханням оперативно відреагувати. Адже йдеться про національну економічну безпеку.
З вересня по грудень минулого року російське підприємство без дозволів видобуло понад 500 тис. т залізної руди вартістю близько 100 млн грн, кажуть у Нацполіції. Через несплату податків держбюджету завдали збитків на 12 млн грн. Прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Російський холдинг намагається незаконно використовувати українські надра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі