середа, 01 грудня 2010 08:00

Резиденцію "Синьогора" ремонтують після повені

Президентську державну дачу "Синьогора" в селі Гута на Івано-Франківщині лагодять. Місцеві розповідають, цьогорічна липнева повінь пошкодила берегоукріплення потічка Дуплянка й розмила дорогу. Зараз вантажівками навозять щебінь. Кажуть, капітально ремонтують і будівлі.

— Насправді там запланований лише косметичний ремонт, — спростовують в адміністрації державної резиденції "Синьогора". — Новий президент невимогливий, його влаштовує все, як там є. Просто треба дещо підновити — там камінчик відпав, там фарба відлущилася. Планували полагодити котельню, навіть тендер улітку оголосили. Котли там старі, десятирічні, вже використали свій ресурс. Із чотирьох достатньо поміняти хоча б один. Але коштів не виділили.

Платні екскурсії до "Синьогори", які запровадив Віктор Ющенко, поки що скасували.

— Чи будемо і далі їх проводити, стане відомо в січні, — говорить екскурсовод Олексій Баран, 54 роки.

Два роки тому "Синьогора" також постраждала від повені. На відновлення об'єктів виділили 2,5 млн грн. Тодішнє керівництво резиденції спрямувало 1 млн грн на будівництво сауни поза оздоровчо-лікувальним корпусом. Через це в травні 2010 року прокуратура порушила кримінальну справу.

Резиденцію збудували в Карпатах 2001-го для президента Леоніда Кучми. На території є 4-поверхова вілла, озеро, вертолітний майданчик, підвальні приміщення з басейном та джакузі, триповерхова бібліотека з галереями, гуцульський і мисливський будиночки. На одному із прилеглих схилів облаштували лижну трасу із підйомником.

Зараз ви читаєте новину «Резиденцію "Синьогора" ремонтують після повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі