середа, 04 лютого 2009 17:01

"Регіони" збирають голоси за недовіру уряду

Сьогодні депутати планують заслухати звіт президента й уряду. Заради цього прем"єр Юлія Тимошенко навіть відклала свій візит до Німеччини. Партія регіонів погрожує після звіту відставити Кабмін.

Учора у Верховній Раді було мало нардепів. Сесійна зала напівпорожня. Депутати приймають за основу законопроект про реформування житлово-комунального господарства на наступні чотири роки. Потім ухвалюють закон про відповідальність за незаконний посів і вирощування снодійного маку й конопель.

— Це затишшя перед бурею, — усміхається в кулуарах нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий, 57 років.

Він серед інших обговорює шанси відставити уряд Тимошенко. У Партії регіонів сподіваються на підтримку комуністів і "розумної частини депутатського корпусу". Так "Регіони" називають частину розколотого блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

— Голосів за відставку не вистачає, — визнає комуніст Леонід Грач, 61 рік. — Навіть у нас ще немає остаточного рішення. Але на засіданні ми вирішимо, чи гробимо партію до кінця, не проголосувавши за відставку Тимошенко, чи переступаємо через всякі обіцянки і голосуємо "за".

Грач заперечує інформацію про те, що Компартія отримає місце першого віце-спікера в обмін на вірність Тимошенко при голосуванні за недовіру Кабміну.

— Пропозицій щодо цього не було. І ще треба, щоб місце було вільне, — зазначає він.

Нині посаду першого віце-спікера обіймає "регіонал" Олександр Лавринович.

За словами нардепа від НУ-НС, лідера групи "За Україну" В"ячеслава Кириленка, його соратники визначатимуться щодо голосування перед самим засіданням. Депутати з "Єдиного центру" взагалі ніяк не коментують своєї участі в голосуванні.

— У Партії регіонів, як зазвичай, нічого не вийде, — каже "бютівець" Андрій Павловський, 43 роки.

Тим часом на вулиці біля парламенту проходить акція "Дістали". Автомобілі їздять повз будівлю Ради і голосно сигналять. Так висловлюють своє невдоволення економічною ситуацією в країні. Депутати на це не зважають. Повільно, жартуючи, спускаються в парламентську їдальню.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" збирають голоси за недовіру уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі