пʼятниця, 17 грудня 2010 02:15

"Регіонали" здуватимуть пилинки з "бютівців"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Народні депутати-”бютівці” блокують парламентську трибуну та президію 16 грудня
Народні депутати-”бютівці” блокують парламентську трибуну та президію 16 грудня

"Ці хлопці, які при владі, без тормозів, тому від них можна чекати чого завгодно. І навіть того, що можуть серйозно взятися за Тимошенко", — каже вчора в кулуарах Верховної Ради "бютівець" 55-річний Володимир Філенко.

Він прямує до сесійної зали за 10 хв. до початку засідання парламенту. Відчиняє важкі двері. Біля трибуни вже стоять кілька десятків "бютівців" — блокують засідання. Розвісили плакати: "Припинити політичні репресії!" та "Руки геть від Тимошенко!". Протестують проти порушеної проти неї кримінальної справи.

Залою ходять кілька "регіоналів". Заступник лідера фракції Партії регіонів 57-річний Михайло Чечетов підходить до двох паперових коробок, які стоять за місцями "регіоналів". Вкидає туди стос роздрукованих законопроектів.

— Пусть сегодня поблокируют, мы разрешаем. Мы думаем, что еще один день постоят и все, — криво всміхається.

Повз нього проходить "бютівець" 70-річний Юрій Гнаткевич. Зупиняється:

— Михайле Васильовичу, ми будемо стояти до Нового року. От побачите.

— Ничего подобного! — вигукує вслід Чечетов. — Партия регионов возьмет ситуацию в свои могучие руки. Мы не будем применять силу. Будем работать интеллигентно, пылинки сдувать с вас.

Минає година. "Бютівці" продовжують стояти біля трибуни і президії Ради, вхід до якої підпирають стільцями. Кілька "регіоналів", відкинувшись у кріслах, читають свіжі газети.

Тим часом у кабінеті спікера Володимира Литвина засідають лідери парламентських фракцій. До журналістів виходить представник БЮТу Андрій Кожем'якін, 45 років:

— Ми вимагатимемо припинити політичні репресії проти опозиції. Коли наші вимоги будуть виконані, тільки тоді розблокуємо трибуну. Але нашу політичну силу не зламати. Ще не народився такий чоловік, який залякає Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" здуватимуть пилинки з "бютівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі