вівторок, 19 січня 2010 07:44

Заробітчанам в Італії забракло бюлетенів

52-річна Любов Цимбаліста живе в Римі біля Ватикану, працює там легально. До українського посольства їхала голосувати за 60 км, але віддати свій голос не змогла.

— Ми були в церкві з дівчатами, і священик сказав, що всі можуть їхати голосувати. Брати з собою український паспорт і там написати заяву. Ми так і зробили. Але, як виявилося, бюлетенів було всього 600. І ні нам, ні ще більше сотні людей, які із нами приїхали голосувати, їх просто не вистачило. У посольстві повідомили, що списки складали за 2007 роком. Але ж тоді було близько 5 тисяч бажаючих! Ми з жінками шукали себе у списках, але там нас не було. Нам казали писати протест, начебто будуть добиватися наших прав через суд. Але через годину передумали і повідомили, аби ми їхали додому. Мовляв, нас внесуть на другий тур виборів. Сказали написати заяву про бажання голосувати, подати дані українського паспорта та вказати адресу, де приписані в чужій державі, — розповідає Цимбаліста. — Я заяву подала, та не знаю, чи піду тепер на другий тур. Уже цю неділю марно стратила.

У понеділок удень у Центрчвиборчкомі кажуть, що за кордоном проголосували близько 21 тис. людей. Після обробки частини протоколів у закордонному окрузі переміг Віктор Янукович. Тимошенко зайняла друге місце, третє — Віктор Ющенко, а четверте — Сергій Тігіпко.

У Росії більшість українців голосували за Януковича та Тігіпка. У Великобританії та Польщі на першому місці Тимошенко. У Канаді та Італії найбільше голосували за Ющенка.

У Німеччині на дільниці прийшло мало виборців. У Берліні, наприклад, проголосували 747 людей із 20 тис. Найбільше в Мюнхені — близько 1000 українців.

На початку січня дозволили безперешкодно голосувати всім українцям за кордоном: і тим, хто перебувають на консульському обліку, і тим, хто ні.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанам в Італії забракло бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі