вівторок, 30 березня 2010 08:34

Призначили трьох губернаторів

Президент Віктор Янукович призначив нових губернаторів трьох областей. Волинську очолив 59-річний Борис Клімчук, Івано-ФранківськуМихайло Вишиванюк, 57 років, а Полтавську — 52-річний Олександр Удовіченко. Усі вони вже керували цими регіонами, за президентства Леоніда Кучми.

— Моє призначення — не плата за колишні заслуги, а віра президента в те, що я разом із вами виконаю його накази, — говорить Борис Клімчук, який за плечима має сім років губернаторства. — Нікому не вдасться заробити на бюджеті Волині та "відкатах". Забудьте! Хочете заробити більше, ніж належить, — ідіть у бізнес.

Останнім часом Клімчук працював послом України в Азербайджані. Каже, після призначення на губернаторство вимкнув мобільний. А коли ввімкнув, там було 279 неприйнятих дзвінків.

Михайла Вишиванюка на Івано-Франківщині називають "татом". На час його першого восьмирічного губернаторства припали економічне зростання й відносна стабільність. Після помаранчевої революції був депутатом облради. Удруге очолив регіон за квотою спікера Володимира Литвина.

Донедавна губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко працював головою облради. Очолює обласну організацію Партії регіонів. Його в регіоні знають як надійного апаратника, що не "наламає дров". Екс-голова облдержадміністрації Валерій Асадчев запевняє, що сам просив президента призначити Удовіченка керувати Полтавщиною.

— Янукович хоче реанімувати виконавчу вертикаль часів Кучми. Ці люди продемонстрували себе ефективними управлінцями в авторитарній системі. Для нинішнього президента вони перевірений, але ризикований варіант. Не всі з них мають бездоганну репутацію, проти багатьох порушували кримінальні справи, — каже політолог 33-річний Михайло Басараб. — Однак вони добре служили Кучмі, тож Янукович розраховує, що добре служитимуть і йому.

Нова влада не міняла губернаторів Львівщини, Чернігівщини, Буковини, Тернопільщини, Кіровоградщини, Вінниччини, Сумщини.

Зараз ви читаєте новину «Призначили трьох губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі