неділя, 21 січня 2007 20:25

Президент повторно ветував закон про Кабмін через розбіжність у текстах

— Ми домовимося по всім питанням. Не хвилюйтесь, — усміхається прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років.

Він щойно вийшов із Секретаріату президента, де відбувалося терміново скликане Віктором Ющенком засідання Ради національної безпеки та оборони.

Перший заступник голови секретаріату Арсеній Яценюк, 32 роки, проводить Віктора Януковича до дверей і залишається послухати, що той скаже пресі.

— Що обговорювали? — цікавляться журналісти. Хтось з них додає: — У вас хороший настрій...

Яценюк за спиною Януковича голосно пирскає зо сміху.

— Ми займаємося спільною справою з президентом, — каже Янукович.

— Президент вас критикував? — запитують.

— Уряд завжди критикували, і це традиція, — відповідає. — При такому великому обсязі роботи, яку виконує уряд, не виключені й помилки. Є проблеми.

Після цього прем"єр знов уникає відповіді на запитання про причину скликання РНБО.

— У цілому йде зростання економіки, — каже. — Є питання великі, загальні, а є питання різні, у яких нам треба знаходити рішення. От ми з ним обговорювали, з Віктором Андрійовичем. І мова не йде про домовленості, а про рівень відповідальності.

Запитують про можливе повторне ветування президентом закону про Кабмін. Янукович хмуриться і робить кілька кроків назад, до автомобіля.

— Подивимося! Не будемо заглядати наперед. Закон обов"язково буде гармонізований з Конституцією. Ми... Зайві повноваження нам не потрібні. Подивимось, — сідає в машину і від"їжджає.

Журналісти обертаються до Яценюка, який слухав Януковича з неприхованою цікавістю.

— Він усе сказав! — голосно говорить той і зникає за дверима секретаріату.

Уже за півгодини президент Віктор Ющенко повторно накладає вето на закон про Кабінет Міністрів.

— Ухвалений закон системно порушує українську Конституцію. Це дорога в нікуди, — каже Ющенко.

Зауважує, що подолання вето на цей закон порушило всі попередні домовленості між президентом, Кабміном і парламентом. Називає юридичну причину другого вето. Мовляв, текст надісланого до секретаріату закону відрізняється від того, на який він накладав вето першого разу.

— Цим я виконую своє конституційне право і обов"язок, — пояснює Ющенко.

Він пропонує Верховній Раді змінити ті положення, які суперечать Конституції. Каже, що треба спільно доопрацювати пропозиції — Верховній Раді, Кабінету Міністрів і Секретаріатові президента.

Зараз ви читаєте новину «Президент повторно ветував закон про Кабмін через розбіжність у текстах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі