середа, 24 лютого 2010 08:07

Представник президента в парламенті звільнився

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Ігор Попов: ”Треба повернутися до мажоритарної системи виборів на всіх рівнях”
Ігор Попов: ”Треба повернутися до мажоритарної системи виборів на всіх рівнях”

— Я тебе вітаю зі звільненням, Ігорю, — каже нардеп-"бютівець" 28-річний Євген Суслов до представника президента у Верховній Раді 37-річного Ігоря Попова вчора в приміщенні одного зі столичних прес-центрів.

— Я сам себе вітаю, — відказує Попов і знімає пальто.

Із директором Інституту трансформації суспільства Олегом Соскіним заходять до зали. Проводять прес-конференцію щодо місцевих виборів.

— Я прийшов уже не як представник секретаріату. Тим більше, завтра планую забрати звідти свою трудову книжку. Вирішив не чекати нового керівництва на Банковій і швидко все самому зробити. Подаю заяву на звільнення за власним бажанням, — криво всміхається Попов.

Не каже, де працюватиме далі. Зітхає і починає говорити про місцеві вибори.

— Нам потрібні відкриті списки на виборах, бо зараз вони затверджуються у Києві одним-двома вождями. Треба повернутися до мажоритарної системи виборів на всіх рівнях. Ввести два тури на виборах міських голів, скасувати блоки на місцевих рівнях, — зачитує з аркуша Попов. — Тільки тоді можна буде щось змінити в цьому плані.

Говорить, якщо новій владі не вдасться створити свою коаліцію та уряд, то місцеві вибори відбудуться з достроковими парламентськими:

— Їх проведуть одночасно у цілях економії. Це може бути десь за півроку. Якщо нова коаліція буде, тоді місцеві вибори перенесуть щонайменше на рік.

Зараз ви читаєте новину «Представник президента в парламенті звільнився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі