вівторок, 07 лютого 2017 06:20

Порошенко й Трамп домовилися про зустріч

"Президент Дональд Трамп мав дуже гарну розмову з президентом України Петром Порошенком щодо вирішення різних питань, включаючи тривалий конфлікт України з Росією", — повідомили у Білому домі 5 лютого. Того дня український і американський президенти вперше говорили телефоном.

"Ми працюватимемо з Україною, Росією, а також усіма іншими залученими сторонами, щоб допомогти відновити мир уздовж кордону", — цитує Трампа прес-служба.

Порошенко запропонував активізувати економічні зв'язки.

— Особливу увагу приділили врегулюванню на Донбасі та досягненню миру політико-дипломатичним шляхом. Обговорили погіршення гуманітарної ситуації в районі Авдіївки. Наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню, — каже прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, 37 років.

Обговорили також майбутній візит президента України до Вашингтона.

— Це буде початок довгого дресирування Петра Олексійовича. Щоб він робив реформи, зупинив корупцію й організував гідну оборону проти Росії. Якщо ці три завдання Порошенко не виконає, Трамп швидко втратить до нього інтерес. Тоді постане питання про перебудову американсько-українських відносин, — говорить політолог 63-річний Віктор ­Небоженко. — Порошенко гарно обіцяє, але Трамп сам майстер розмовного жанру. Тут для нього важливі дії, а не балачки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко й Трамп домовилися про зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі