середа, 04 квітня 2007 17:42

"Пора" охороняє ЦВК

Минулого вівторка ввечері під стінами Центральної виборчої комісії розбили намети члени партії "Пора". Вони протестують проти повернення "регіонала" Сергія Ківалова, 52 роки, на посаду голови ЦВК.

Після рішення президента про розпуск парламенту Верховна Рада ухвалила постанову, якою скасувала постанову парламенту від 8 грудня 2004 року. Тоді через масштабні фальсифікації на президентських виборах Рада відправила ЦВК у відставку.

— Владна коаліція може спробувати завести в це приміщення Ківалова з його командою, — пояснює свою присутність під ЦВК  голова львівської організації "Пори" Маркіян Іващишин, 42 роки.

"Пористи" прив"язують жовті стрічки на паркан. Заносять до наметів пластикові столи, стільчики, килимки. Дівчата роздають їжу — варену картоплю, салат, сосиски, хліб. Продовжують встановлювати  намети. Підходять два хлопці. Говорять, що вони — київські студенти і також хочуть протестувати.

— А скільки за це платять? — запитують.

— Ніскільки. Це наша громадянська позиція, — відповідає член "Пори", депутат Львівської міськради 23-річний Іван Кардаш. Хлопці розвертаються і йдуть геть.

У вівторок Сергій Ківалов до ЦВК так і не з"явився. Журналісти зустрічають його у Верховній Раді. Запитують, коли піде до ЦВК.

— Мне выделено 20 дней, чтобы я определился: или я буду работать в ЦИК, или останусь депутатом, — пояснює Ківалов.

За кілька годин Печерський районний суд столиці призупиняє дію постанови Верховної Ради про поновлення старого складу ЦВК.

— Я не буду оскаржувати рішення суду. І, як член вищої ради юстиції, вже завтра порушу питання про звільнення цих суддів, — заявляє згодом Ківалов.

Учора зранку близько 20 депутатів від коаліції зайшли до кабінету голови ЦВК Ярослава Давидовича. Там вони перебували до обіду, доки Давидович не пішов.

Зараз ви читаєте новину «"Пора" охороняє ЦВК ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі