пʼятниця, 11 лютого 2011 02:15

Помер Петро Олійник

У віденській клініці "Рудольфінерхаус" помер колишній губернатор Львівщини Петро Олійник. Йому було 54 роки. Останні три роки хворів на рак органів черевної порожнини. Петра Олійника не стало в ніч на четвер.

— Останній рік Петра Михайловича — це була суцільна боротьба з хворобою, — розповідає один із депутатів Львівської облради. — Постійні прийоми хіміотерапії, потім кількатижнева реабілітація. Він все життя безперестанку гарував, а тут став безпорадний. Петра Михайловича це виводило з колії, навіть дратувало. Схуд дуже. Хотів єдиного — побачити вінчання дочки Марти й онуків. Весілля в листопаді торік ще відгуляв, а от онуків не дочекався. Він не хотів їхати в Австрію лікуватися, мабуть, відчував що йому вже не зможуть допомогти. Але родичі наполягли.

Петро Олійник раніше був нардепом від "Нашої України". У 2005–2008 працював губернатором Львівщини. До січня 2009 року — заступником глави Секретаріату президента Ющенка.

— Його діяльність зводилася до з'ясування, хто більше любить Україну, боротьби з конкурентами і навіть колишніми соратниками. — каже політолог Юрій Шведа, 46 років. — Я знав Петра Михайловича ще як міського голову Червонограда. Це був зовсім інший чоловік — креативний, готовий вчитися, сприймати поради.

Зараз ви читаєте новину «Помер Петро Олійник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі