пʼятниця, 02 березня 2018 05:41

Плотницький сидить у російському СІЗО

Колишній ватажок терористів ЛНР 53-річний Ігор Плотницький після втечі в РФ потрапив у слідчий ізолятор російського Санкт-Петербурга "Хрести". Про це розповів в інтерв'ю 48-річний Владлен Заруба, заступник покійного організатора ЛНР Олексія Мозгового, 43 роки.

— Плотницкий дает показания, — говорить Заруба. — Після того, як почав свідчити, під арешт взяли його куратора-поплічника, одного з господарів АМК (Алчевського металургічного комбінату. — ГПУ) 51-річного Олега Мкртчана. Звинуватили в розкраданні грошей, виділених Росією для ЛНР, причетності до вбивства Мозгового. Може, не сам замовляв, але знав однозначно. Жодна ліквідація без його допомоги не проходила.

Першому керівнику ЛНР Валерієві Болотову під тиском запропонували призначити наступника — Ігоря Плотницького. Той погодився. Пройшли вибори глави республіки, де жителям дали "соціальні картки" за участь. Так Плотницький став главою ЛНР, а Болотов мусив виїхати. Ми бачили лише п'ятничні конференції, де Плотницький кулачками по столу стукав, — додає Владлен Заруба.

Водночас у російській наглядовій комісії (перевіряє місця утримань арештантів - ГПУ) заявили, що Плотницького у "Хрестах" немає. Шукають його в інших ізоляторах.

Ігор Плотницький утік до Росії 23 листопада торік, після перевороту в терористичній ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Плотницький сидить у російському СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі