середа, 27 квітня 2011 08:51

Пилипишина звинувачують у розкраданні 15 мільйонів

Кримінальну справу порушили щодо екс-голови Шевченківської райдержадміністрації Києва 50-річного Віктора Пилипишина. Звинувачують у завданні державі шкоди на 15 млн грн. Ідеться про нібито незаконну передачу приватній фірмі 4-поверхової будівлі в центрі столиці.

Тиждень тому Пилипишин ліг із гіпертонічним кризом до приватної клініки "Медіком". У ніч проти п'ятниці близько 40 міліціонерів оточили будівлю медустанови. Ще 20 стали на чатах біля палати Пилипишина. Йому зачитали звинувачення. Адвокатів при цьому не було.

Лікарі не дозволили забрати пацієнта з клініки.

— Пришли с повесткой о том, что нужно срочно явиться в УБОП города, — розповів Пилипишин прибулим журналістам. — Как я могу? Я только после гипертонического криза, меня откачивали.

Після візиту міліції хворого перевели до реанімації.

— Коли батько побачив цей "загін", у нього підвищилася температура, підскочив тиск, — розповідає донька звинувачуваного 27-річна Олена Пилипишин.

У п'ятницю біля входу до реанімації чатували двоє міліціонерів із пістолетами, кийками та газовими балончиками. Ще троє супроводжували медпрацівників, які везли пацієнтові ліки. У понеділок міліцейську варту зняли. У вівторок уранці Пилипишина з тим самим діагнозом — гіпертонічний криз — реанімобілем перевезли до державного Інституту кардіології ім. Стражеска. Мовляв, там кращі кардіологи.

Звинувачення прокуратури мають політичний підтекст, переконує Олена Антонова, соратниця Пилипишина по громадській організації "Кияни передусім". Екс-чиновника хочуть вибити з боротьби за крісло мера столиці, вважає вона. Вибори мають відбутися навесні 2012 року.

— Пилипишин не має великої популярності серед киян і не може впливати на перебіг виборчої кампанії в столиці, — зауважує політолог 46-річний Володимир Цибулько. — Атака на нього може бути пов'язана з тим, що він у бізнесових питаннях зачепив інтереси когось із впливових осіб. Усе завершиться традиційно — втратою частини бізнесових активів.

Віктор Пилипишин очолював Київську організацію Народної партії Литвина. За партійним списком потрапив до парламенту, однак склав повноваження нардепа й пішов працювати головою Шевченківської райдержадміністрації. Його звільнив президент торік у листопаді.

Ходять чутки, фірми Пилипишина продають чай під торговими марками "Аскольд", "Батік", "Домашній". Нібито колишній чиновник має стосунок до тепличних комбінатів під Києвом та у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Пилипишина звинувачують у розкраданні 15 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі