середа, 03 серпня 2011 06:45

Перед приїздом Азарова заглядали в каналізаційні люки

Автор: фото з сайта www.1.zt.ua
  Вівторок, 16.00. Близько тисячі автомобілів стоять у заторі біля села Стрижавка Вінницького району Вінницької області. Даїшники перекрили рух дорогою, щоб міг вільно проїхати прем’єр-міністр України Микола Азаров
Вівторок, 16.00. Близько тисячі автомобілів стоять у заторі біля села Стрижавка Вінницького району Вінницької області. Даїшники перекрили рух дорогою, щоб міг вільно проїхати прем’єр-міністр України Микола Азаров

Зранку 2 серпня працівники дорожньої служби косять траву обабіч дороги з Вінниці до райцентру Гнівань. Дві асфальтоукладальні машини латають ями. Уздовж усієї траси стоять дорожні патрулі. Утворюється 15-кілометровий автомобільний затор. Цією дорогою за кілька годин має проїхати прем'єр-міністр Микола Азаров.

— Чо ж так погано? Всьо, шо ви залатали, летить мені в лобове скло, — каже до робітників водій із Гнівані 43-річний Юрій Вікторов.

— Нормально, до кінця літа хвате, — говорить працівник дорожньої служби.

При в'їзді у Вінницю патрулів більшає, стоять через кожні 20 м. Вони не пускають машини, які збираються виїжджати із прилеглих до центральної траси вулиць.

— До десятої виїзд заборонений, — каже патрульний водію сірого "ланоса". — На міський транспорт пересідайте. Нам сказали, щоб у місті було поменше транспорту.

63-річний Микола Азаров із Києва до Вінниці дістався літаком Ту-134, який йому надало держпідприємство "Україна". Летів 50 хв. Приземлився в аеропорту Гавришівка. Звідти мікроавтобусом облдержадміністрації поїхав у село Василівка Тиврівського району відкривати комплекс для зберігання фруктів та овочів. На його будівництво витратили 150 млн грн. У 79 холодильних камерах там можна зберігати 18 тис. т продукції.

За годину до приїзду прем'єра на території сховища міліція заглядає в каналізаційні люки. Працівникам начальство наказує вийти на подвір'я. 52-річний Гачай Шафієв, гендиректор овочесховища, звертається до працівників:

— Так, главне улибатися, ніяких лишніх розмов, питань.

Приїжджає нардеп-"регіонал" 50-річний Григорій Смітюх. Він допомагає підприємцям будувати подібні комплекси.

— Восени встановлять обладнання для сортування та пакування продукції. Поки що устаткування везуть з Італії, — розповідає.

Прем'єр спочатку йде до людей при вході.

— Ви вірите в реформи? — запитує Азаров.

— Їх видно наяву. Спасіба за робочі місця, — відповідає працівниця холодильного комплексу. Називатися відмовляється.

— Із президентом у нас задача в тєчєнії п'яти років такі комплекси построїти по всій Україні, бо ми привикли по старінкє сохранять, — додає Азаров.

Прем'єра ведуть у залу. На довгому столі стоять кошики з абрикосами, огірками, картоплею, морквою, капустою, буряками.

— Ви будете покупать капусту по 1,2 гривні? — звертається до журналістів. Бере абрикос. — А у меня дома все почернело.

Біля яблуневого саду Азарова перестріває жителька сусіднього селища Сутиски Валентина Горик. Просить заїхати до неї додому. Він погоджується.

— Обійшов усе її обійстя. Побачив, що вона мурує пічку й сказав, що свою пічку обкладає кафелем, — розповідає про візит Азарова до селянки Леонід Дідух, голова місцевої сільради. — Вона вгощала його варениками, пиріжками та узваром. Півчаса балакали. Попросила відремонтувати дитсадок та не закривати лікарню. Азаров сказав, що подумає нащьот дитсадка, лікарню не тре закривати. Бо в селі 6,5 тисяч населення живе. До сіх пор сльози течуть. Не кожен день такі люди приїжджають.

Зараз ви читаєте новину «Перед приїздом Азарова заглядали в каналізаційні люки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі