вівторок, 15 листопада 2011 06:00

Опозиція пропонує Порошенка на голову Рахункової палати

Автор: фото: Сергій Старостенко
  ”Нунсівець” Олександр Омельченко (ліворуч), ”бютівець” Андрій Шевченко (по центру) та ”регіонал” Юрій Мірошниченко обговорюють законопроект про громадські організації перед засіданням Погоджувальної ради 14 листопада
”Нунсівець” Олександр Омельченко (ліворуч), ”бютівець” Андрій Шевченко (по центру) та ”регіонал” Юрій Мірошниченко обговорюють законопроект про громадські організації перед засіданням Погоджувальної ради 14 листопада

— Верховну Раду обгородили таємним парканом. Люди без працевлаштування вночі монтують клітку для депутатів, — каже в понеділок на Погоджувальній раді "бютівка" Наталія Королевська, 36 років.

У ніч на неділю Королевська бачила, як зварювали та укріплювали бетоном зламаний під час мітингу паркан навколо парламенту.

— Розберіться спочатку, чому не працює ваш комітет, — відказує Королевській голова Верховної Ради 56-річний Володимир Литвин. — Бо минулого тижня ви не провели жодного засідання, а потім питайте про паркан.

— Не оцінюйте роботу комітету як вчитель у школі, — зривається на крик "бютівка". — Оцінюйте по факту. У нас 191 законопроект розглянутий.

— Що ви хочете, щоб я вас цілував во всє мєста? — розмахує руками спікер. — Паркан не належить Верховній Раді. Це територія Київської міської держадміністрації. Якщо вам немає більше чого робити, розберіть його.

— Ми розглянемо вашу пропозицію, — відказує Королевська.

— Не теребите, Наталия Юрьевна, — закінчує сварку Литвин.

У коридор виходить голова комітету нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко, 53 роки:

— Зараз подзвоню Попову (голова КМДА. — "ГПУ") і спитаю чи справді він будує паркан без дозволу Верховної Ради.

У цей час голови комітетів та фракцій домовляються, що в середу розглядатимуть постанову Арсенія Яценюка про недопущення упередженого та вибіркового правосуддя під час розгляду кримінальних справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. З четверга на прохання уряду знімають із розгляду законопроект про держбюджет 2012 року. Мовляв, повернуться до нього на початку грудня, якщо буде відома ціна на російський газ. На п'ятницю викликають двох міністрів — житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка та охорони здоров'я— Олександра Аніщенка.

Литвин каже, що опозиція пропонує призначити головою Рахункової палати Петра Порошенка.

— Якщо я буду впевнений, що буде бажання взяти як мінімум 226 бюлетенів, тоді це буде винесено на розгляд Верховної Ради, — каже Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція пропонує Порошенка на голову Рахункової палати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі