понеділок, 11 серпня 2008 18:40

Олександр Омельченко витратив на їжу 200 тисяч гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Колишній мер столиці Олександр Омельченко зі своєю 9-річною онукою Лізою. Вона народилася в той самий день, що й дідусь
Колишній мер столиці Олександр Омельченко зі своєю 9-річною онукою Лізою. Вона народилася в той самий день, що й дідусь

У суботу колишній столичний міський голова, депутат Верховної Ради Олександр Омельченко відсвяткував 70-річчя. Гостей запросив до ресторану "У чабана". Це за 17 км від Києва одеською трасою.

Замовили 12 шатрів, у кожному кілька столиків. Під яблунями грає квартет скрипалів. Спершу готувалися приймати 250 гостей, але вітати прийшло понад 300 осіб. Вишикувалася 30-метрова черга. Першими стоять колишні заступники ювіляра Валерій Борисов, Володимир Яловий і Станіслав Сташевський.

Позаду Омельченка лежить купа квітів, пакунків, ящиків та спортивна сумка. Поверх цього — картини та ікони. Посильний від Міністерства внутрішніх справ зачитує вітання від міністра Юрія Луценка. За квотою його "Народної самооборони" Омельченко став нардепом.

Одними з перших його привітали депутати Володимир Литвин та Адам Мартинюк. Надійшов лист-привітання від президента Віктора Ющенка. Олександр Омельченко привітав Леоніда Кучму, з яким вони святкують день народження 9 серпня.

— Він мене запрошував на свій день народження ще місяць тому. Але я сказав, що цього року буду сам святкувати, — розповідає "ГПУ" Олександр Омельченко, бере цигарку легких "Мальборо".

Каже, що в суботу прокинувся на 20 хв. пізніше звичайного — о 6.20. Хвалиться, що він — із родини довгожителів. Бабуся прожила 87 років, а мама — 93.

Серед запрошених не видно братів Кличків. Напередодні депутат Київради Віталій Кличко говорив, що його не запросили на свято.

— Ви запитайте у гостей, чи мають вони всі запрошення! Якщо людина захоче, вона сама прийде й привітає, — каже син ювіляра Олександр Омельченко, 40 років. — У Віталіка є багато причин для того, щоб не привітати. Якби він сюди приїхав, його пустили б. Це проблеми його виховання, завищена самооцінка.

Стретович дякує Омельченку за квартиру в центрі Києва

На півтори години запізнюється депутат Давид Жванія, 40 років. Дарує викарбувану сріблом шпагу та ікону Георгія Побідоносця.

— Два роки тому купив її в Єрусалимі. Нею ви всіх дістанете, — каже Омельченку. Той дає Жванії за шаблю жменю копійок.

О 18.00 гості сідають до столу. Їдять шашлики з риби і свинини, баранину на грилі, сири, червону ікру. П"ють італійське вино, французький коняк, шотландське віскі. Гостей розважає співак Іван Попович. Омельченко п"є червоне вино к"янті.

— Люблю віскі з льодом, але сьогодні вирішив почати з вина і вже закінчити віскі, — говорить Олександр Олександрович.

Першим тост каже Станіслав Сташевський. Потім нардеп Володимир Стретович дякує Омельченку, що свого часу допоміг отримати квартиру на вул. Шовковичній у центрі Києва. Заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний співає іменинникові пісню "Рідна мати моя".

— Я працюю тут уже три роки, але такого розмаху ще не бачив, — говорить офіціант Валерій. — У нас часто відпочиває Юрій Луценко. Половина сьогоднішніх гостей — наші постійні клієнти.

Тільки їжа коштувала організаторам ювілею 200 тис. грн. Загалом святкування обійшлося у півмільйона.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Омельченко витратив на їжу 200 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі