пʼятниця, 15 квітня 2016 06:10

"Нас водять за носа. Не проведено жодної реформи"

— Я звертаюся до президента. Треба припинити цькування людей, які хочуть щось змінити в країні. Перестати заважати, якщо ви не готові допомагати. Заговорювати нам зуби світ далі не дозволить, народ України не дозволить. Ми не готові бути ширмою реформ. Уже погоріли на цьому, — каже голова Одеської облдержадміністрації 48-річний Міхеіл Саакашвілі.

11 квітня він заявив, що залишить посаду губернатора — якщо центральна влада не виконає його вимог. Готовий почекати тиждень.

— Треба сформувати уряд народної довіри після відкритого обговорення. Протягом кількох наступних днів звільнити прокурора Одеської області Миколу Стоянова. І призначити того, хто користуватиметься довірою людей. А також вичистити з прокуратури тих, хто цькував Давіда Сакварелідзе (колишній заступник генерального прокурора і прокурор Одещини. — ГПУ), — говорить Саакашвілі. — Порушити кримінальну справу проти мера Одеси Труханова. Він обдурив виборчу комісію, приховав свій російський паспорт. У нього є багатомільйонні кошти, нажиті явно нечесним шляхом. Звільнити одеських СБУшників. Замість того щоби боротися із сепаратистами та корупціонерами, вони зайняті політичними утисками реформаторів. Замінити місцевих представників податкової служби.

Жодна обіцянка про реформи, що озвучили після Майдану, не виконана. Нас усіх водять за носа. Або протягом цих днів ми бачимо — конкретних людей притягують до відповідальності, звільняють. Починається справді прозорий процес формування уряду і призначення на місцевому рівні. Або нинішнім реформаторам нічого робити разом із владою України. Тоді всі реформатори, не лише в Одесі, повинні піти. Сформувати окрему команду. І поміняти все в країні найрішучішим, найшвидшим конституційним способом. А не чекати й не годуватися порожніми обіцянками.

Зараз ви читаєте новину «"Нас водять за носа. Не проведено жодної реформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі