вівторок, 03 квітня 2018 07:40

Надія Савченко залишається під вартою

Автор: www.facebook.com/Iryna Yuzyk
  Колишній політв’язень і екс-народний депутат Степан Хмара (на фото сидить по центру) чекає на початок розгляду скарги Надії Савченко про скасування арешту в Апеляційному суді Києва 29 березня. Також підтримати Надію прийшов нардеп Віталій Купрій (на фото справа)
Колишній політв’язень і екс-народний депутат Степан Хмара (на фото сидить по центру) чекає на початок розгляду скарги Надії Савченко про скасування арешту в Апеляційному суді Києва 29 березня. Також підтримати Надію прийшов нардеп Віталій Купрій (на фото справа)

— Якщо в Україні є чесні вільні суди, непідвладні Порошенку та Луценку, я хотіла б їх бачити. Якщо немає, то нехай мене судить суд Господній, а не цей, — каже народний депутат 36-річна Надія Савченко в залі Апеляційного суду Києва 29 березня. Вона — у чорному светрі з тризубом.

Суд розглядає апеляцію на її арешт. На засідання прийшли рідні Надії — сестра Віра й мати Марія Іванівна. Прихильники Савченко вигукують: "Надії — волю!", "Надіє, ми з тобою!". До суддів кричать: "Ганьба!"

— Немає підстав тримати Надію під вартою. Я не її адвокат. Я не кажу — вона винна чи не винна, — говорить колишній політв'язень і екс-нардеп 80-річний Степан Хмара. Хоче взяти Савченко на поруки. — Я співчуваю їй і вважаю неправильним застосовувати елементи шантажу й авантюризму в політиці. Бо це до добра не призводить. Але вона — молодий політик, здібна людина, вона навчиться. І дай Боже, щоб не руйнувала здоров'я під вартою, а могла з мамою готувати писанки до Великодня. Я гарантую, що вона нікуди не втече. Ця справа не має перспективи в тих звинуваченнях, які їй висувають. Як наша держава виглядатиме у світі? Може, хтось думає про свої інтереси, про корпоративні, про інтереси нинішньої влади. А мене цікавлять інтереси моєї держави. Тому, щоб вона була, я присвятив усе своє життя. Ось чому вважаю, що не треба роздмухувати скандал, збурювати суспільство, а нормально розслідувати справу. Зараз вирішується доля не тільки цієї особи, а й авторитету держави.

Суд апеляцію відхиляє. Надія Савченко перебуватиме в слідчому ізоляторі СБУ до 20 травня.

— Янукович сидів — став президентом. Юля (Тимошенко. — ГПУ) сиділа — стала прем'єром, — говорить Надія. П'є мінеральну воду з півторалітрової пляшки. Присутні аплодують. — Нема чого вірити в чудо, доки українська влада подібна до російської. Треба змінювати владу, щоб можна було бачити чесний суд в Україні.

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу та у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Вона нібито вступила у змову з підозрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку придбала необхідні для злочину зброю, боєприпаси, вибухівку. У змові з групою осіб готувала теракт у приміщенні Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко залишається під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі