вівторок, 17 квітня 2018 07:25

Надія Савченко три дні не голодувала

"Щойно була на побаченні з Надією. Поліграфологи заявили, що процедуру детектора брехні людині в стані голодовки пройти неможливо. Оскільки організм виснажений, серце б'ється нерівномірно і температура тіла вища за звичайну. Результати будуть не коректні. Надія вирішила перервати, але не припинити голодний протест, щоб пройти процедуру", — пише 35-річна Віра Савченко у "Фейсбуку" 13 квітня.

Її сестра народний депутат Надія Савченко, 36 років, на три дні перервала голодування, яке почала 23 березня у слідчому ізоляторі Служби безпеки України. За цей час схудла на 15 кг. Пила тільки воду і чай. Курила сині "Прилуки". Через відмову від їжі в неї були спазми шлунка, блювання. Перевірка на детекторі брехні запланована 17 квітня. 16-го відновила голодування.

— Не було прецедентів проходження детектора брехні людиною, яка голодувала 23 дні. Через виснаженість організму експерти не можуть установити істину, — каже Олег Соловій, адвокат Надії. — Продукти узгоджені з лікарем слідчого ізолятора: знежирені сир і молоко, яке розбавлятимуть водою, дитяче пюре. Все це — в незначній кількості.

Напередодні Надія Савченко пройшла медична обстеження. "Здоров'я від голодування погіршується в межах норми, не критично", — написала у "Фейсбуку" 12 квітня.

Надію Савченко підозрюють у підготовці ­замаху на президента, прем'єра, народних депутатів. За версією слідства, планувала здійснити збройний напад із використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв в урядовому кварталі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко три дні не голодувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі