середа, 05 липня 2006 19:14

"На шампанському сьогодні зекономили"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Керівник Секретаріату президента Олег Рибачук вийшов до журналістів о 10-й годині вечора
Керівник Секретаріату президента Олег Рибачук вийшов до журналістів о 10-й годині вечора

Обговорити вимоги Партії регіонів коаліція й опозиція зібрались у Верховній Раді у вівторок увечері. Закінчили радитися за годину до зустрічі з президентом.

Спочатку вийшли "регіонали" Микола Азаров і Раїса Богатирьова. Були вочевидь не в гуморі. Одразу скочили в машину. Потім з"явилися Віктор Янукович, 55 років, і Євген Кушнарьов, 55 років.

— Мы согласовали все пункты, кроме одного: принципы и перечень распределения комитетов Верховной Рады, — сказав Кушнарьов. — Пока ещё не можем договориться по принципах взаимодействия власти и оппозиции.

Янукович тим часом розмовляв по мобільному. Виглядав стурбованим.

— Мы довольны, что в конце концов сели за стол переговоров, — поділився з журналістами. — Решили вопросы соблюдения регламента. Вобщем, у нас есть понимание половины вопросов.

Юлія Тимошенко, 45 років, вийшла з Олександром Турчиновим і Миколою Томенком. Але почалася злива. Чоловіки втекли в машину. Спілкуватися з пресою залишилася тільки  Юлія Володимирівна. Охоронець тримав над нею парасолю.

— Як можлива майбутня влада ми готові віддати опозиції найширші права для контролю, — розповідала Тимошенко. — Готові їм дати не просто комітети, а спеціальні комітети, які будуть контролювати кожну клітину влади. Ми пропонуємо їм більше, ніж вони просять. Вони просто повірити не можуть у таке щастя!

Футбол їх підняв. А то б ще там сиділи

За її словами, мова йде про Рахункову палату з розширеними повноваженнями. А саме з правом контролювати всі державні фінанси плюс бюджет.

— Ми віддаємо їм право самостійно сформувати назви і функції по кожному контрольному комітету, — розповіла Тимошенко й додала з усмішкою: — Ще невідомо, хто буде владою, а хто опозицією. Ще ж нічого не проголосовано. Ми дивимося на повноваження опозиції як, можливо, і на свої у майбутньому.

У президента лідери фракцій зібралися по 8-й вечора. О 22.00 вийшов керівник Секретаріату президента 48-річний Олег Рибачук.

— На шампанському ми сьогодні зекономили, — відразу дав зрозуміти результат переговорів.

Говорив загальними фразами:

— І Симоненко активно бере участь, і Янукович. І вони говорять. Вони не скандалять, не погрожують.

Коли всі вимкнули диктофони, Рибачук сказав:

— Футбол їх підняв. А то б ще там сиділи.

Зараз ви читаєте новину «"На шампанському сьогодні зекономили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі