середа, 23 лютого 2011 11:03

На 10 років посадили екс-чиновника з Держкомрезерву

Автор: фото з сайта www.noviny.narod.ru
  Колишнього заступника голови Держкомрезерву Миколу Сіньковського засудили за привласнення державного майна
Колишнього заступника голови Держкомрезерву Миколу Сіньковського засудили за привласнення державного майна

Колишнього заступника голови Держкомрезерву — Миколу Сіньковського посадили на 10 років із конфіскацією майна. Таке рішення прийняв у понеділок Дзержинський райсуд Кривого Рогу на Дніпропетровщині.

Це перший вирок у ряді кримінальних справ, порушених щодо чиновників попереднього уряду. Екс-посадовця заарештували у квітні. Ухвали чекав у Дніпропетровському слідчому ізоляторі.

Його посадили за привласнення майна. Коли він був комерційним директором товариства "Ресурс-Інвест", у вересні 2004-го за підробленими документами привласнив матеріальні цінності, які належали державі й зберігалися на Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті. Збитки оцінюють у 2,6 млн грн.

Миколу Сіньковського на посаду заступника голови Держкомрезерву 30 серпня 2007 року призначив тодішній прем'єр Віктор Янукович. Звільнився чиновник 7 квітня 2010-го. А за тиждень — став першим заступником гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення.

Напередодні позафракційний депутат Олег Рибаков та "регіонал" Володимир Олійник створили слідчу комісію, яка з'ясовувала обставини розкрадання коштів керівництвом Держкомрезерву. Виявили, що держава закупила у товариства "Гермес-Трейд" 20 тис. т цукру по 11 тис. грн за тонну. Директор фірми, за інформацією нардепів, був пов'язаний із Сіньковським. А товариство мало "ознаки фіктивності".

— Цукор закуповували по 11 гривень, коли на ринку він коштував 9, — говорить Володимир Олійник, 53 роки. — Кошти виділялися наперед і зникали. Влада не ділить на свій і чужий періоди. Суд установив факт розкрадання. То чи є різниця, якого року це було? Найближчим часом претензії будуть і до теперішніх керівників, які зловживають службовим становищем.Під вартою перебувають колишні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко, міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук, голова Держмитниці — Анатолій Макаренко, перший заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко, виконувач обов'язків керівника Держкомрезерву — Віталій Нікітін, заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько, перший заступник Держказначейства Тетяна Грицун, директор "Укрмедпостачу" Микола Петренко.

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук і екс-міністр транспорту Віктор Бондар — на підписці про невиїзд.

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії. Про намір одержати політичний притулок в Австрії заявив Михайло Поживанов, екс-голова Держкомрезерву. На екстрадицію з Росії чекає колишня головбух "Нафтогазу" Марія Кушнір. Екс-голову Держказначейства — Тетяну Слюз оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «На 10 років посадили екс-чиновника з Держкомрезерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі