вівторок, 21 березня 2017 00:05

МВФ переніс виділення Україні мільярда

— Сьогодні Міжнародний ­валютний фонд мав виділити нам черговий транш — 1 мільярд доларів. Він конче потрібний для поповнення золотовалютних резервів, утримання стабільності національної грошової одиниці, — каже 20 березня президент Петро Порошенко, 51 рік.

— Ми провели реформи й отримали їх позитивну оцінку. А в суботу питання по Україні зникло з порядку ради директорів. Будуть переговори з міністром фінансів, головою Нацбанку, прем'єр-міністром. Щоб виправити результати безвідповідальної поведінки українських політиканів і отримати транш.

Причина відтермінування — блокада Донбасу, кажуть у Міністерстві фінансів. Рішення Ради нацбезпеки й оборони тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування 16 березня затвердив президент. Тепер Міжнародний валютний фонд хоче проаналізувати наслідки блокади для української економіки.

— Перенесення траншу МВФ не вплине на курс гривні, — говорить економіст 52-річний Борис Кушнірук. — Виникли питання: якими будуть збитки для дежбюд­жету, проблеми з торговельним балансом? МВФ попросив прорахувати економічні наслідки для країни й чи впорається вона із зобов'язаннями та вимогами для отримання чергового траншу. На роз'яснення потрібно не менше трьох-чотирьох тижнів. Потім, якщо фонд задовольнять відповіді української сторони — гроші виділять. Поки що ситуація не критична. Звісно, економіка виживе й без траншу МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ переніс виділення Україні мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі