четвер, 01 лютого 2007 18:15

Міністерський автопарк коштує мільйони доларів

Автор: фото: Андрвй ШМАТОВ
  Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич приїжджає на засідання Кабміну на позашляховику ”мерседесі-кубику”. Він коштує 100 тисяч доларів
Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич приїжджає на засідання Кабміну на позашляховику ”мерседесі-кубику”. Він коштує 100 тисяч доларів

У Німеччині деякі члени Бундестагу приїжджають на роботу на велосипедах, а в скандинавських країнах урядовці користуються електричками. "ГПУ" вирішила подивитися у середу, 31 січня, на чому прибудуть на засідання Кабінету Міністрів українські урядовці.

Прем"єр Віктор Янукович користується двома однаковими чорними "мерседесами". Із міркувань безпеки глави уряду обидва мають номер "003". Один із них — броньований, його придбали ще за прем"єрства Юрія Єханурова. Коштує $650 тис. Другий — без броні. Це видно по шинах: для броньованого авто використовують високопрофільні.

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заїжджає на урядове подвір"я на чорному шестисотому "мерседесі" S-класу з елітними номерами "022". На такому ж красені з"являється й міністр агропромислового комплексу Юрій Мельник, який потрапив до уряду за квотою Комуністичної партії. Один такий повнопривідний автомобіль обходиться платникам податків у приблизно $190 тис.

За кілька хвилин виявляється, що в міністра охорони навколишнього середовища Миколи Джиги також "Мерседес S600", державний номер — "026".

Один такий автомобіль обходиться платникам податків у приблизно 190 тисяч доларів

Міністр культури й туризму Юрій Богуцький не відстає від колег. У нього теж "мерседес" S-класу. Однак не чорний, а сріблястий з номером "018". Наступний номер "019" належить міністрові оборони Анатолію Гриценку. У нього — чорний японський "Лексус LS". Його вартість десь $100 тис.

Cеред вишуканих легковиків із округлими формами з"являється прямокутний джип. Навіть переднє скло в нього рівне. Це приїздить на власному "мерседесі-кубику" міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. Таке авто — один із найкращих позашляховиків у світі. Номери хоч і приватні, але "козирні" — АА7770ВВ. Це авто у Шуфрича не перший рік. Нині воно коштує близько $100 тис.

Міністр охорони здоров"я Юрій Поляченко приїхав на темно-зеленій "Тойоті Лендкрузер" за $85 тис. із хромованим обвісом задніх бамперів. Міністр юстиції Олександр Лавринович — на чорному джипі "лексус" за $80–100 тис. У нього номери "031". Міністр молоді, сім"ї та спорту Віктор Корж на "Фольксваґені Фаетоні" із номером "029". Таке авто в Україні продають за $130 тис. Міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв також прихильник німецького "фольсксваґена". У нього сріблястий "Туареґ" із номером "023". Таке авто міністерство може придбати за $65 тис.

На Грушевського сигналять машини. Це два автомобілі повертають до Кабміну й перегородили проїзд зустрічною смугою. У відповідь на сигнали чути міліцейську сирену. Бо дорогу перегородив  міністр внутрішніх справ Василь Цушко на "Фольксваґені Фаетоні" з приватними номерами. Його супроводжує "мерседес". Донедавна соціаліст сам їздив за кермом своєї скромної "Тойоти Камрі", багато та охоче спілкувався з журналістами. Тепер із пресою не говорить, а вулицями їздить із сиреною.

Донедавна Цушко сам їздив за кермом своєї скромної "Тойоти Камрі"

Міністр зникає за дверима Кабміну, а звідти виходять два депутати-мультимільйонери — "нашоукраїнець" Петро Порошенко та БЮТівець Таріел Васадзе. Обидва — власники вітчизняних автомобільних підприємств. Однак жоден на авто "свого" виробництва не їздить. Усміхаючись один одному, прощаються. Порошенко сідає в сріблястий "Порш Кайєн" за $170 тис. Васадзе стрибає у джип — "Мерседес GL500". Цю модель вважають однією з найбезпечніших у світі. Авто коштує десь $130 тис.

Решта членів Кабміну цього дня, мабуть, заїжджали з внутрішнього двору. Та й ті авто, які можна було побачити, разом коштують понад $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Міністерський автопарк коштує мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі