вівторок, 24 вересня 2013 06:45

Микола Катеринчук: "Хитрощі комуністів не спрацювали"

Автор: фото з архіву Європейської партії України
  Микола Катеринчук: ”Напередодні доленосного саміту у Вільнюсі, де має бути підписана Угода про асоціацію з Євросоюзом, ініціатива комуністів із референдумом інакше, як провокацією назвати не можна”
Микола Катеринчук: ”Напередодні доленосного саміту у Вільнюсі, де має бути підписана Угода про асоціацію з Євросоюзом, ініціатива комуністів із референдумом інакше, як провокацією назвати не можна”

Рішення Центрвиборчкому відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу є цілком природним, вважає лідер Європейської партії України, член парламентської фракції "Батьківщина" нардеп Микола Катеринчук. Це відповідає рішенням суду.

2 вересня Окружний адміністративний суд Києва заборонив комуністам організовувати збори громадян з приводу проведення Всеукраїнського референдуму про вступ до Митного союзу. Також суд заборонив Центрвиборчкому направляти свого представника на збори щодо проведення референдуму. Комуністи спробували зібратися, дещо змінивши тему запланованого референдуму — про вступ до Євроазійського економічного співтовариства. Однак Окружний адмінсуд Києва і в цьому випадку був непохитний. З відповідними позовами на дії комуністів до суду зверталася Європейська партія на чолі з Катеринчуком.

— Мені приємно зазначити, що дії ЦВК були злагодженими та цілком відповідали раніше ухваленим судовим рішенням про заборону Центрвиборчкому направляти свого представника на збори громадян щодо проведення Всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу. Хитрощі комуністів у цьому відношенні не спрацювали, хоча вони фактично намагалися ввести в оману громадян України та влаштували виставу на стадіоні "Спартак". Наголошую, що я, як громадянин та як лідер Європейської партії України, буду робити все можливе, аби не допустити цього шабашу, який комуністи намагаються обізвати всеукраїнським референдумом. Україна буде повноправним членом Європейського Союзу, — Микола Катеринчук коментує постанову ЦВК.

Юристи Європейської партії звернулися до Окружного адміністративного суду, вважаючи, що референдум комуністів ставить під загрозу побудову в Україні вільного, правового, демократичного суспільства. Під сумнівом могла опинитися подальша наша інтеграція до Євросоюзу, а це суперечить нормам чинного законодавства, оскільки законами України затверджено програму адаптації нашого законодавства до європейського. Цього року ухвалили заяву про реалізацію євроінтеграційних прагнень України.

— Комуністи завжди були передовим і бойовим загоном Росії, — вважає лідер Європейської партії Микола Катеринчук. — Вони мають прихильників у нашій державі. Однак Європейська партія у своєму позові не одинока. Оскільки ми перші довідалися про ініціативу комуністів, то узгоджували подання позову з "Батьківщиною" та іншими опозиційними силами.

Годі говорити, чого насправді прагнуть комуністи. Їм як прихильникам азіатських форм московської тиранії досі кісткою в горлі стоїть прагнення українців жити у вільній сім'ї європейців. Вони вірять, що український народ добровільно захоче повернутися у ярмо своїх євроазійських погоничів. Надалі вважають, що подорожувати до Воркути й Магадана цікавіше, ніж до Парижа та Венеції.

Комуністи добре усвідомлюють, куди хочуть завести українців. Дорогі та фешенебельні маєтки лідерів КПУ неприємно дисонують з обдертими селами Нечорнозем'я, Сибіру та іншої російської глибинки. Жоден із цих лівих лідерів не любить говорити про непорівнянність масштабів ринків Європейського та Митного союзів. Безумовно, комуністи виконують волю своїх політичних господарів із Кремля.

Більшість представників російської влади та всі російські олігархи з родинами давно й міцно осіли в Європі. Там навчають своїх дітей. Росію ці люди сприймають лише як територію, звідки можна черпати багатства, щоб згодом продати їх на Захід. Годі говорити про дотримання в країнах Митного союзу людських прав і свобод. На прикладі торгової війни Росії проти України видно, чого варті тамтешні закони для бізнесу.

— На сьогодні ми завершили всі необхідні юридично-правові дії щодо заборони проведення зазначеного референдуму, — каже лідер Європейської партії нардеп Микола Катеринчук. — Наша позиція є конституційною та такою, що відповідає інтересам більшості громадян України. Напередодні доленосного саміту у Вільнюсі, де має бути підписана Угода про асоціацію з Євросоюзом, дії комуністів інакше, як провокацією назвати не можна. Ми не дамо торпедувати євроінтеграційний вектор України, — підкреслює народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Микола Катеринчук: "Хитрощі комуністів не спрацювали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі