середа, 05 липня 2006 19:15

"Ми посягнули на землю пана П."

Євген Жовтяк, 45 років, звернеться до Європейського суду з прав людини. Його досі не поновили на посаді голови Київської обласної держадміністрації. Хоча раніше відповідну постанову ухвалив Києво-Святошинський райсуд.

— Я був готовий добровільно піти у відставку, але тільки після зустрічі з президентом. Цього не відбулося, — зізнався Жовтяк.

До журналістів прийшов на милицях — зламав ногу. Каже, що скоро одужає.

Жовтяк переконаний, що його звільнили через земельні аукціони.

— Через суди ми забирали незаконно приватизовану землю і розпродували її на аукціоні, — розповідав він. — Це було чесно. Я здогадуюся, що ми посягнули на землю, яка насправді належить панові П. Але, по документації, ця земля належить фірмі ООО з собачою назвою. Ми її хотіли забрати, тому мене звільнили. А потім доведи, що ця земля насправді належить кандидатові на прем"єра чи спікера.

Ворогувати з Вірою Ульянченко, 48 років, він не хоче. Її вже призначив на посаду губернатора Київщини президент.

— Битися за кабінет я не буду. Просто дочекаюся рішення суду, — запевнив Жовтяк. А про Ющенка сказав: — Його теж можна оштрафувати за незаконні рішення.

Адвокат Жовтяка додав, що, за законом, штраф може бути до 3400 гривень.

Тим часом у колишньому кабінеті Жовтяка вже засідає Віра Ульянченко. Журналістів зустріла непривітно.

— Тільки швидко, у мене часу мало, — замість "добридень" випалила Віра Іванівна. — Я ще хочу зустрітися з керівництвом облради.

За її спиною стоїть ваза з трояндами. Каже, що вранці подарувала фракція "Нашої України" в облраді. На запитання відповідала сухо й коротко.

— Дверей я не ламала і Жовтяка не звільняла. Мене призначив указом президент, — повторювала Ульянченко.

Зараз ви читаєте новину «"Ми посягнули на землю пана П."». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі