четвер, 11 листопада 2010 00:31

Мер Запоріжжя половину посад віддасть жінкам

Автор: фото надане прес-службою Запорізької міськради
  Олександр Сін
Олександр Сін

На виборах міського голови Запоріжжя переміг кандидат від "Батьківщини" 49-річний Олександр Сін. За нього проголосували понад 38% виборців.


Що ви зробите передусім як мер?

— Розбудовуватиму систему впливу городян на управління Запоріжжям. Будуть створені громадські ради або комітети. Необхідно організувати активну взаємодію міста з громадськими організаціями.

Друге завдання — звіти бюджетних установ та комунальних підприємств за витрачені кошти. Аби будь-яка людина могла зайти на сайт і ознайомитися з тим, що її цікавить.

Третє: у місті необхідно зарезервувати земельні ділянки та об'єкти нерухомості для розвитку інфраструктури. Ми не завжди житимемо так, як зараз. У майбутньому створення спортивних майданчиків, клубів, басейнів має стати пріоритетом. Якщо ми не зробимо цього тепер, потім землі для цього може не бути.

Четверте — переглянути роль жінок у суспільстві. Половину керівних посад у місті мають обійняти вони. Не тому, що я хочу зробити реверанс у їхній бік. Жінки мислять інакше, ніж чоловіки. Тому, якщо ми хочемо створити систему, яка відповідатиме настроям людей, жінок треба залучати до керівництва містом. Тоді система управління буде ближчою до людей і враховуватиме різні точки зору.

Останнє — розробка цілісної стратегії розвитку Запоріжжя. Це дуже важлива система для залучення інвестицій та зняття бар'єрів, надуманих чиновниками.


Із якою командою ви прийшли до влади, і яких слід очікувати кадрових змін?

— Питання команди не першочергове. Слід окреслити стратегічні принципи роботи міської влади і під них добирати людей. Зміна керівників не є метою. Потрібно змінити стиль роботи. Якщо керівник не працюватиме над реалізацією цих змін, його замінять. Якщо я не зможу перебудувати систему прийняття рішень і контролю, то кого б я не привів на посаду, він стане таким же, як і попередник.

Пропозиція від Партії регіонів проходитиме ту саму процедуру, як і решта проектів рішень
Як плануєте налагоджувати співпрацю з "регіоналами", котрі становитимуть більшість у міськраді?

— Працюватиму з ними, як і з усіма партіями, що входять до складу міськради. Слушні ідеї підтримуватиму. Пропозиція від Партії регіонів проходитиме ту саму процедуру, як і решта проектів рішень, — через громадські комітети, про які я казав. Я нічого не блокуватиму.

Зараз ви читаєте новину «Мер Запоріжжя половину посад віддасть жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі