четвер, 09 липня 2009 19:49

Литвин попросив свого депутата піти з парламенту

Голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин попросив нардепа від свого блоку Вадима Гривковського скласти депутатські повноваження. Він нібито лише тепер дізнався, що в березні цьогоріч той став першим заступником директора державного підприємства "Укрзалізничпостач".

За законом суміщати депутатство з іншою посадою заборонено.

— Як тільки я про це довідався, то запропонував написати заяву і прийняти рішення, де ця людина працюватиме. Ця заява вже поступила до Верховної Ради, і я її одразу направлю у відповідний комітет, — говорить Литвин.

Тепер Гривковський займатиметься матеріально-технічним забезпеченням залізниці. До приходу в парламент він очолював ТОВ "СІБ-БРОК", яке будувало житлову та комерційну нерухомості в Ялті . До Блоку Литвина потрапив за квотою Трудової партії покійного Михайла Сироти.

Замість нього народним депутатом стане член Народної партії, яку очолює Литвин. Це — 49-річний заступник вінницького губернатора Василь Черній. Він курирує питання агропромислового комплексу. Черній уже балотувався до Верховної Ради за списком Блоку Литвина 2006-го на 97-му місці. Тоді блок у парламент не потрапив.

51-річний нардеп-"литвинівець" Сергій Гриневецький переконує, що народні обранці можуть суміщати дві посади.

— У нас були випадки, коли мери міст були одночасно парламентарями. Це може тягтися навіть до нових виборів. І депутатові нічого за це не буде.

Інші "литвинівці" зізнаються, що Гривковський тягне час. До вересня чекатиме: якщо парламент нормально запрацює, то лишиться, якщо ні — вибере нову роботу.

Зараз ви читаєте новину «Литвин попросив свого депутата піти з парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі