середа, 22 вересня 2010 00:31

Литвин не зміг одразу вимовити ім"я найбагатшого українця

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардепи-”нунсівці” Андрій Парубій (ліворуч) та Володимир В’язівський (праворуч) обідають у парламентському буфеті, 21 вересня. Їм не вистачило місць за столиками, тому їдять стоячи
Нардепи-”нунсівці” Андрій Парубій (ліворуч) та Володимир В’язівський (праворуч) обідають у парламентському буфеті, 21 вересня. Їм не вистачило місць за столиками, тому їдять стоячи

"Регіонали" біля трибуни із шостої ранку стоять, — каже у вівторок перед початком пленарного засідання "бютівець" Сергій Міщенко, 39 років. — Блокують і себе, і свого ж президента".

О 10.00 до зали заходять глава держави Віктор Янукович, прем"єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин. Близько півсотні "регіоналів" оточили трибуну, президію та ложу уряду. Перемовляються.

54-річний Володимир Литвин відкриває сесію:

— Сьогодні день народження у наших колег Леоніда Рінатовича... Ріната Леонідовича Ахметова, — каже. — Та Юрія Кармазіна. Давайте привітаємо.

Депутати аплодують. Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко вручає Кармазіну великий букет червоних троянд. Трохи менший несе "регіоналка" Юлія Новікова — сестра глави Адміністрації президента Сергія Львочкіна. Тисне Кармазіну руку. Той нюхає квіти.

Президент прийшов до Ради на присягу новообраних суддів Конституційного суду — Олега Сергейчука, Михайла Запорожця, Михайла Гультая та Наталії Шаптали. Їх обрали на посаду минулого тижня під час з"їзду суддів.

— Відійдіть від трибуни! Не заважайте! Тут же ваш президент сидить! — гукає "бютівець" 57-річний Володимир Бондаренко до "регіоналів".

Ті не реагують. Проводжають оплесками Януковича. Президент повертається до них, усміхається, махає рукою і виходить із зали. Депутати розсідаються на місця.

Спікер повідомляє, що регламентний комітет не дозволяє перейменувати фракцію БЮТ на "БЮТ-Батьківщина".

— Ганьба! Ай-ай-ай, — кричить із місця перший заступник лідера фракції БЮТ 44-річний Андрій Кожем"якін.

— Я прошу не приносити в зал неспокій, — суворо відказує Литвин. — Назву, яку фракція мала під час виборчої кампанії, вона повинна зберігати впродовж всієї діяльності. Тут немає політичного підтексту.

— Ні, є, — відказує Кожем"якін і виходить із зали. — Литвину дали команду прибрати "Батьківщину". Знайшли цей гачок, щоби фракція мала стару назву. Але все одно будемо нагадувати, що ми із "Батьківщини".

У кулуарах Сергій Міщенко підходить до іменинника Кармазіна. Обіймає й цілує в щоку.

— Я вже замовив вам подарунок, — усміхається. — Скоро віддам.

— О, то я чекаю, — сміється Кармазін.

Після обіду до парламенту надходить доопрацьований Податковий кодекс. Депутати мають почати його розглядати 22 вересня.



Ахметов відсвяткував 44-річчя


21 вересня найбагатшому українцю, нардепу-"регіоналу" Рінатові Ахметову виповнилося 44 роки. Його привітав президент Віктор Янукович. Подякував за допомогу в підготовці України до Євро-2012. На засідання парламенту іменинник не прийшов.

— Я вже приготував подарунок, пов"язаний зі спортом, — каже 47-річний Борис Колесніков, віце-прем"єр із питань Євро-2012 та друг Ахметова. — Даруватиму сьогодні ввечері (у вівторок. — "ГПУ") у Донецьку. Пишного святкування не буде, бо це не ювілей.

— Я телефоном привітав із днем народження Ріната Леонідовича, — розповідає лідер фракції Партії регіонів 56-річний Олександр Єфремов. — На дні народження присутні тільки ті, кого запрошують. Я сьогодні працюю в Раді.

Торік Ахметов відзначав іменини також у Донецьку. Тоді Янукович літав на свято до мільярдера. Ахметов володіє компанією "Систем Кепітал Менеджмент", яка об"єднує 90 промислових підприємств. Цього року журнал "Кореспондент" оцінив його статки у $17,8 млрд, а "Форбс" — у $5,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не зміг одразу вимовити ім"я найбагатшого українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі