вівторок, 24 січня 2017 07:25

Липецьку фабрику "Рошен" закриють весною

"Рошен" зупиняє Липецьку кондитерську фабрику. Рішення прийняли з економічних і політичних причин", — таке повідомлення з'явилося на сайті корпорації 20 січня.

Зупинити роботу підприємства в російському місті Липецьк планують у квітні. Персонал — близько 700 осіб — попередили про це.

"Хто насправді закриває фабрику "Рошен" у Липецьку? Якщо Путін, то це — спосіб тиску на Порошенка для виконання Мінських угод, — пише у "Фейсбуку" політолог 63-річний Віктор Небоженко. — Президент РФ добре пам'ятає таємну оборудку, коли Порошенко легковажно пообіцяв йому виконати їхній спільний план по Лугандону. І зараз Путін переконаний, що Петро Олексійович здатен змусити українське суспільство прийняти ганебні Мінські домовленості. Якщо ж фабрику закриває сам Порошенко, то цей вимушений акт жертовності олігарха-президента страшенно запізнився".

"Все треба робити вчасно, — коментує політтехнолог Сергій Гайдай, 51 рік. — Закриття фабрики у перші місяці президентства — плюс у репутацію. Логічно — йде війна і жодних стосунків із ворогом і агресором. Та й бізнес-активи обіцяв продати. Закриття фабрики до третього року повноважень — навряд чи сильний хід. Тепер картинка інша: це рішення із президента видавили, хоч він опирався. Є ще один нюанс. Це рішення ухвалив особисто власник? Але він не може цього робити — адже тепер усім управляє "сліпий траст". То коли президент казав правду — коли розповідав про передачу управління активами в "сліпий траст" чи зараз?"

Президент Петро Порошенко вказав Липецьку кондитерську фабрику у своїй електронній декларації за 2015 рік. Він як власник корпорації "Рошен" під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. Зрештою, у січні торік Порошенко передав корпорацію до "сліпого трасту" (вид довірчого управління активами. — ГПУ).

"Рошен" є одним із найбільших світових кондитерських виробників. До корпорації входять Київська, Кременчуцька фабрики, у Вінниці — два виробничі майданчики і молочний завод, фабрики у Литві та Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «Липецьку фабрику "Рошен" закриють весною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі