пʼятниця, 18 листопада 2011 07:30

Кум Табачника очолив парламентський комітет з освіти

Автор: фото: Сергій Старостенко
  ”Нунсівка” Леся Оробець сперечається із ”литвинівцем” Олегом Зарубінським під час засідання Верховної Ради 17 листопада
”Нунсівка” Леся Оробець сперечається із ”литвинівцем” Олегом Зарубінським під час засідання Верховної Ради 17 листопада

Партія регіонів забрала у Блоку Юлії Тимошенко Комітет з питань науки й освіти. Замість нині покійного нардепа-"бютівця" Володимира Полохала комітет очолив представник більшості Максим Луцький — кум міністра освіти Дмитра Табачника.

— Ви обираєте людину, яка фальсифікує документи комітету про відміну 12-річки та обов'язкове впровадження п'ятирічного навчання для дітей 5-річного віку. Підробляє підписи, — каже з трибуни член комітету, "нунсівка" Леся Оробець, 29 років. — Максиме Григоровичу, вас оберуть, але ви недостойні. Ваші підлі інсинуації прискорили кончину Володимира Полохала.

Максим Луцький стоїть біля свого місця посеред сесійної зали. Тре рукою підборіддя, дивиться з-під лоба, криво усміхається. Зал гуде. Заповнені понад половина місць. Крісла "бютівців" накриті плакатом із зображенням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

— Попередній виступ — приклад того, як свідомо безмозгло псується репутація людини. Причому хто це робить — людина, яка жодного дня в освіті не працювала, — включає мікрофон "литвинівець" 48-річний Олег Зарубінський і дивиться на Оробець. — Знаєте, оці "грантосісі" чи "грантососи", чи "гранточмоки" набридли. Вони намагаються, не працюючи в освіті, псувати репутацію, плюндрувати людей, які з освітою пов'язали усе своє життя.

Леся Оробець мовчки йде на місце. Депутати підтримують кандидатуру Луцького 248 голосами. Одночасно голосують ще за дві постанови — "литвинівця" Василя Чернія призначають у Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин, а "бютівця" Юрія Ганущака — до бюджетного комітету.

— Не можна голосувати одночасно за три постанови. Це наруга над парламентською процедурою, — говорить з місця "бютівець" 54-річний Сергій Сас та звертається до спікера Володимира Литвина. — Ви ґвалтуєте Верховну Раду.

— Я не в тому віці, щоб ґвалтувати, — відказує 56-річний Володимир Литвин. — Я дію тільки за згодою.

Кулуарами ходить екскурсія депутатів із міськради райцентру Сарни Рівненської області. Їх кілька десятків. Фотографуються на тлі картин. До них підходять "бютівці" Андрій Кожем'якін та Іван Кириленко. Люди їх оточують і фотографуються разом.

Із сесійної зали виходить Сергій Сас. Каже, що ввечері внесуть законопроект "Про вибори народних депутатів".

— Більшість не врахувала наших пропозицій. Тому ми припинили роботу в комісії. Вони пропонують змішану систему виборів, забороняють блоки партій, піднімуть прохідний бар'єр до 5 відсотків.

— Эти вопросы политические. Мы оставляем их для рассмотрения в зале, — відказує 57-річний Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Кум Табачника очолив парламентський комітет з освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі