вівторок, 22 березня 2011 06:00

Колесніков відзвітував Януковичу про реконструкцію "Олімпійського"

— Отец, давай к машинам, — відганяють охоронці в цивільному літнього чоловіка від входу до спорткомплексу "Олімпійський".

— Я на цьому стадіоні кожен ранок бігаю, — каже той. — Такого ще не було, щоб людей не пускали. Платіні приїжджав, усі бігали.

У п'ятницю на "Олімпійському" чекають президента 60-річного Віктора Януковича. Він хоче подивитися, як триває реконструкція стадіону. Перед візитом прилеглі дороги вимила машина-поливалка. За маршрутом кортежу глави держави через кожні 50 м стоїть даїшник. На території спорткомплексу розставили 2-метрові сосни в бочках, щоб прикрити зелений паркан. Від нього пахне свіжою масляною фарбою.

Чоловік у спортивному костюмі переходить на протилежний бік вулиці. Там скупчилася група перехожих. Один намагається потрапити на стадіон.

— Уважаемый, станьте на свое место! — кричить до нього охоронець.

Сім машин супроводу заїжджають на територію спорткомплексу. Зупиняються біля оглядового майданчика на пагорбі. Янукович виходить із машини та з висоти роздивляється будівництво. Журналістів не підпускають. Біля президента жестикулює віце-прем'єр із питань інфраструктури 48-річний Борис Колесніков. Показує внизу, де робітники у жовтогарячих жилетах викладають плиткою пішохідні доріжки.

За чверть години глава держави підходить до мікрофона:

— У травні скажемо, коли відкриємо стадіон. Восени маємо провести тут два матчі. Головна проблема реконструкції — пізно почали.

Колесніков проводжає президента до машини, а потім сам підходить до мікрофона:

— Вартість реконструкції приблизно 500 мільйонів доларів, — каже російською. — За ці гроші можна було б побудувати новий стадіон. Більш зручний для глядачів.

Чиновники роз'їжджаються. Четверо робітників переносять сосни на схил. Там для них викопали ями.

— Робимо вже другий газон, — каже чоловік у робі. — Висаджуємо липи, магнолії та сосни. Потім встелимо схил решіткою та розвернемо тут рулонний газон із трави.

— Зимой особенно не строились из-за морозов, — додає другий будівельник. — На прошлой неделе подвезли много материала, работаем теперь больше. Говорят, что скоро будем круглосуточно пахать. Платят от 5 тысяч гривен и больше — смотря какая квалификация.

Навколо стадіону тротуари викладають гранітними плитами. Кожна важить 100 кг. Виготовляють їх на київському заводі "Граніт".

— Дивися, що робить — кувалдою по плиті б'є! Зараз розколе, — спостерігає за робітником голова наглядової ради заводу "Граніт" 66-річний Анатолій Черненко. Він приїхав подивитися на будівництво. — Кожна плита коштує 500 гривень. Виплати затримують. А нам потрібні живі гроші, щоб за електрику розрахуватися, інструмент купувати, людям платити.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков відзвітував Януковичу про реконструкцію "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі