вівторок, 20 лютого 2007 17:06

Коаліція заблокувала трибуну першою

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Учора депутати з антикризової коаліції прийшли до парламенту першими і зайняли місце навколо трибуни і крісел головуючих. Тому опозиціонери з БЮТу і ”Нашої України” не змогли заблокувати роботу Верховної Ради. Але протягом засідання ”антикризовики” були з
Учора депутати з антикризової коаліції прийшли до парламенту першими і зайняли місце навколо трибуни і крісел головуючих. Тому опозиціонери з БЮТу і ”Нашої України” не змогли заблокувати роботу Верховної Ради. Але протягом засідання ”антикризовики” були з

Учора робота Верховної Ради почалася з блокування трибуни. Ще о пів на десяту крісло голови парламенту оточили народні депутати з антикризової коаліції. Хоча напередодні зробити це обіцяли БЮТівці та "нашоукраїнці". Таким чином вони планували добитися  розгляду законопроектів про зниження тарифів на комунальні послуги та збільшення мінімальних зарплат і пенсій.

— Хто рано встає, тому Бог дає! Нам він сьогодні дав трибуну, — сміється нардеп від Партії регіонів Ярослав Сухий, 55 років. — Треба професійно блокувати. Ми це зробили, аби не дозволити їм завадити нам працювати.

"Регіонали" кажуть, що зараз внести ті законопроекти до порядку денного неможливо, бо вони не були розглянуті у профільних комітетах.

Через годину після початку блокування трибуни керівники всіх фракцій зібралися на півгодинні переговори. Але остаточно ні до чого не домовилися.

— Мы готовы голосовать, но пускай законопроекты сперва пройдут процедуру, — каже лідерка фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, 54 роки. — То, что сейчас делают БЮТ и "Наша Украина" — это чистейшей воды пиар.

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, 56 років, пропонує перенести розгляд законопроектів на другу половину дня. Мовляв, доти їх розглянуть у профільних комітетах.

Нам сьогодні Бог дав трибуну!

— Так ми дотримаємося процедури й уникнемо ймовірних судових позовів. Бо зараз всі погоджуються, а потім хтось передумає і почнеться... — пояснює Мартинюк.

Опозиція піддаватися не хоче.

— Коли президент підписував бюджет, Янукович обіцяв, що підвищить мінімальний рівень зарплат і пенсій. А зараз каже, що на це нема ресурсів, — обурюється керівник фракції "Наша Україна" В"ячеслав Кириленко, 38 років. — Це банальне затягування часу. Ми їм не віримо, тому продовжуємо блокувати.

За його словами, опозиція пропонує створити робочі комісії, обговорити законопроекти і все одно роботу Верховної Ради почати з цих законопроектів.

— Але вони відмовляються і продовжують розгляд питань, які все одно ніхто не слухає, — додає Кириленко.

"Регіонали" стверджують, що таким чином опозиція хоче підірвати державну економіку. А тому антикризова коаліція за законопроекти, швидше за все, не голосуватиме.

— Якщо вони такі мудрі, то чого цього не робили, як були при владі? — обурюється Ярослав Сухий. — З їхнім законом уся система житлово-комунального господарства розвалиться. От тоді ми дізнаємося, що таке біда!

Зараз ви читаєте новину «Коаліція заблокувала трибуну першою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі