середа, 24 травня 2006 18:01

Клюєв займе колишнє місце Литвина

Народні депутати новообраного парламенту вже вирішили, хто з ким сидітиме у Верховній Раді. Майже половину сесійної зали зайняла фракція Партії регіонів.

Навпроти них розмістилася "Наша Україна". Поміж "нашоукраїнцями" й "регіоналами" опинилися соціалісти та БЮТівці. Комуністи сидітимуть ближче до трибуни спікера.

— От Василий, мое место занял! А я так хотел здесь сидеть, — засмутився депутат від фракції Партії регіонів Равіль Сафіуллін, 51 рік.

Подивитися на своє нове робоче місце він прийшов разом з однопартійцем Тарасом Чорноволом, 41 рік.

— Це вже моє третє місце, — приміряючи мікрофон, сказав Чорновіл.

Він зізнався, що найбільше не любить голосувати за своїх колег. За його підрахунками, упродовж хвилини можна проголосувати за вісьмох депутатів. Але сам він, похвалився Чорновіл, може зробити це навіть за десятьох.

— Найгірше сидіти у перших рядах, — розповів. — Бо там не можна ні позіхнути, ні очі заплющити. А лобістам найкраще сидіти біля ложі Кабінету Міністрів. Бо з ними там можна "пошушукатися". Й іноді це багато чого дає.

Попрощатися із сесійною залою прийшла колишній голова бюджетного комітету Людмила Супрун, 41 рік. Розповіла, що її місце було одним з найпрестижніших. Раніше там сидів Володимир Литвин, а тепер його займатиме "регіонал" Андрій Клюєв. За ним сидітиме його брат Сергій.

— Це щасливе місце. Тут центр зали, — погладжуючи своє колишнє крісло, зітхала Супрун. — Але його теперішньому власникові я не раджу одягати біле. Бо всі, хто йдуть мимо, обов"язково тебе обмацають, обцілують, що до кінця дня вже будеш чорний.

Визначилися, з ким сидітимуть і більшість лідерів партій. Віктор Янукович буде біля Раїси Богатирьової. Янукович-молодший сидітиме перед ним разом із Віталієм Хомутинником. Колишній генпрокурор Святослав Піскун став сусідою колишнього голови ЦВК Сергія Ківалова.

Приховані від журналістських очей елітні місця дісталися Ринатові Ахметову, Борисові Колесникову та голові політради Партії регіонів Миколі Азарову.

Нинішній прем"єр Юрій Єхануров сидітиме поруч із Романом Безсмертним. Перед ними — Олександр Третьяков і син колишнього мера столиці Омельченка — теж Олександр, а також Микола Мартиненко, Микола Катеринчук й Анатолій Кінах.

Соціаліст Олександр Мороз сидітиме з Миколою Рудьковським і Андрієм Деркачем.

А от Юлія Тимошенко ще зі своїм робочим місцем не визначилася.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв займе колишнє місце Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі