неділя, 22 липня 2007 16:52

Кириленку показали "хозяйственный шоколад"

Автор: фото: Олександр КОСАРЄВ
  У Харкові В’ячеслава Кириленка (праворуч) супроводжували губернатор області Арсен Аваков і народний депутат п’ятого скликання Ксенія Ляпіна
У Харкові В’ячеслава Кириленка (праворуч) супроводжували губернатор області Арсен Аваков і народний депутат п’ятого скликання Ксенія Ляпіна

У суботу голова політради блоку "Наша Україна"—"Народна самооборона" 39-річний В"ячеслав Кириленко побував у Харкові. Це десята область, куди він приїхав агітувати за свій блок, і перша, в якій Кириленко не провів мітингу. У березні теперішній перший номер блоку "НУ-НС" Юрій Луценко мітингував у Харкові. Але тоді був конфлікт із міською владою, а на самому заході хтось жбурнув у екс-міністра внутрішніх справ яйцем.

Кириленко запізнюється на зустріч із працівниками бісквітної фабрики на півгодини.

— Щось це на Кириленка не схоже. Він же не президент, — перемовляються журналісти.

— Але ж ми не знаємо його перспектив, — віджартовуються інші.

Кириленко приїжджає в супроводі дев"яти іномарок. В інших областях він їздив, як казали очевидці, на "бусику". Його відразу заводять до музею шоколаду, показують упаковки від цукерок та шоколадок. Він всміхається, коли бачить обкладинку з написом "хозяйственный шоколад".

— О, а эта коробка из нашего детства, — показує на вітрину губернатор Харківщини 43-річний Арсен Аваков.

— Клас, я пробував, — відказує Кириленко.

Заходить до зали, де його вже чекають працівники фабрики. Підходить до трибуни.

— Вы можете и с места, — звертається до нього директорка підприємства Алла Коваленко.

— Ну, я ще в тому стані, коли можу й стоячи, — всміхається Кириленко.

Я ще в тому стані, коли можу й стоячи

Хвилин сорок говорить про те, що криза в країні сталася через перекуповування коаліцією депутатів від опозиції. Розповідає, що президент пропонує збільшити пенсії, зарплати і виплати при народженні дітей. Обіцяє, що депутатська недоторканність буде скасована. Нарікає, що цей Кабінет Міністрів найгірший.

— Цей уряд увійшов в історію як уряд підвищення тарифів, — каже Кириленко.

— У нас в этом плане помнят только Юльку! — вигукує із зали жіночка.

— Ну, Юлія Володимирівна — наш партнер, тому я не буду говорити про її прем"єрство, — уникає дискусії Кириленко.

Із зали говорять, що уряд дуже підняв податки і підприємству важко працювати.

— Я з вами згоден, — відповідає гість. — От моя жінка дуже любить ваше тістечко бісквіт. А воно ж буде дорожчати!

Кириленко каже, що після дострокових парламентських виборів блок "Наша Україна"—"Народна самооборона" запропонує провести перевибори міських голів Харкова та Києва. Каже, що у Харкові пропонуватимуть на цю посаду Авакова.

Потім лідер "НУ" зустрічається з місцевими журналістами. До приходу Кириленка на столі ставлять табличку з його ім"ям і прізвищем російською мовою. Прес-секретар Кириленка Олександр Бабак запитує, чому напис не українською, і прибирає табличку.

— Вы ж понимаете — это Харьков, — відказують журналісти.

Кириленко запевняє, що передвиборний список блок "НУ-НС" сформує вже до кінця тижня. Аваков підходить до фотографа, бере в нього фотоапарат й починає сам знімати Кириленка. Усі сміються.

Пізніше в Чугуєві Кириленко зустрічається з соціальними працівниками. Згадує свою роботу на посаді віце-прем"єра в уряді Єханурова. Знову розповідає про підвищення виплат за народження другої дитини до 15 тис. грн, а третьої — до 25 тис. грн. Зал починає аплодувати.

— Тогда пошли в декрет, — сміються немолоді жінки одна до одної.

Зараз ви читаєте новину «Кириленку показали "хозяйственный шоколад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі