пʼятниця, 26 лютого 2010 07:24

Як Україна проживе наступні п"ять років?

Ярослав Грицак, 50 років, історик:

— У перші місяці й роки президентства Януковича економічна ситуація покращиться, але не його заслугою. Пенсії та зарплати — не та цінність, якою є гідне життя. Тому "жити під Януковичем" стане випробуванням для кожного з нас.


Семен Глузман, 63 роки, правозахисник:

— Українці звикли переживати дурість влади, переживуть і цю п"ятирічку. Люди очікують змін уже не перший рік, але знову зазнають розчарування. Тому кидатимуться у псевдорелігійні течії, працюватимуть на шести роботах, виїжджатимуть із країни. Усе це вплине на соціальні настрої. Насамперед — на народжуваність.


Вадим Скуратівський, 68 років, культуролог:

— Новий президент уже закликав "не переписувати історію". Тож повернемося до історії, написаної в радянський час під пильним оком КДБ. У його стратегії також — облаштувати державною російську мову. Прості люди опиняться в мимовільній емоційній опозиції до влади. І так триватиме, доки Україна як держава не припинить існувати. А до цього йде.


Віталій Масол, 81 рік, колишній прем"єр-міністр:

— Якщо Тимошенко довго чіплятиметься за посаду прем"єра, становище економіки ще більше ускладниться. І не буде різниці, що в наступні п"ять років парламентську трибуну замість "регіоналів" блокуватимуть "бютівці". Це призведе лише до того, що, як казав Ігор Юхновський, доведеться "їздити на велосипедах і топити кізяками".

Зараз ви читаєте новину «Як Україна проживе наступні п"ять років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі