вівторок, 10 серпня 2010 03:13

До приїзду Януковича закатали каналізаційні люки

У суботу Буковина святкувала 70-річчя. На урочистості мав приїхати президент Віктор Янукович. За тиждень до його візиту вулиці Чернівців ремонтували цілодобово. Там, де мав рухатися президентський кортеж, каналізаційні люки закатали асфальтом.

— Працівники ДАІ вимагали підняти люки на вищий рівень, аби забезпечити безпеку руху, — говорить Ярослав Кушнірик, 45 років, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства. — А для цього треба було зробити капітальний ремонт цих ділянок. На це грошей нема. "Чернівціводоканал" дозволив тимчасово закатати люки. Але робили це тільки в тих місцях, де надійні інженерні мережі.

У п"ятницю стало відомо, що Віктор Янукович не приїде. Кажуть, його літак не зміг би приземлитися в аеропорту, бо частину злітної смуги досі реконструюють. Комунальники по обіді почали знімати плакати з написом "Вітаємо президента", які напередодні розклеїли містом.

— Наш міський голова Микола Федорук до виборів хоче вислужитися перед владою. А жителям Чернівців закриває рот, — розповідає про мера 43-річний Віталій Мельничук, голова Чернівецької обласної організації "Свобода". — Ми хотіли організувати піший похід від Центральної площі до університету. Люди тримали би транспаранти з лозунгами про бездіяльність влади. "Регіонали" приїхали сюди влаштовувати свято, а реальні проблеми буковинців їх не цікавлять.

Їздять сюди, показуху устроюють


У суботу опівдні у Чернівці прилетів прем"єр-міністр Микола Азаров, 62 роки. Даїшники перекрили вулиці, що ведуть до університету ім. Федьковича.

— Дочка поступила на географічний факультет, приїхали оригінали документів здавати, — пояснює 43-річна Антоніна з міста Кельменці. Сидить на лавці у сквері біля вузу. — А люди в маршрутці сказали, щоб і не рипалися сюди, бо Азаров приїхав. Будемо чекати, може, по обіді впустять. Нам 80 кілометрів додому їхати. Ті чиновники все людям якісь клопоти завдадуть! Їздять сюди, показуху устроюють. А толку? У мене старша дочка тоже тут учиться. Розказувала, як минулого року сюда Ющенко приїжджав. Казав, що тепер в університети без грошей поступають. Ага, без грошей. Чоловік на заробітках чотири роки на ту "дармову освіту" гарує.

В актовій залі університету Азаров виступає з трибуни.

— Почти, как Брежнев, — усміхається.

Показує аркуш, з якого читатиме промову. Кілька разів кашляє в кулак і читає, не піднімаючи очей. Кличе керівників області на 1,5-годинну робочу нараду до сусідньої зали.

— Команда тут працює чудово. Мені подобається, що і наслідки повені швидко ліквідували, і що виділені кошти вправно освоїли, — говорить пізніше журналістам. — Я поставив таке завдання губернатору, аби в області не було жодної зруйнованої від води хати. Щоб всім допомогли і ніхто сам на сам із бідою не лишився.

Зараз ви читаєте новину «До приїзду Януковича закатали каналізаційні люки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі