вівторок, 20 квітня 2010 04:08

"Хочеш стати головою райдержадміністрації — плати півмільйона"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Нардеп-”нунсівець” Павло Жебрівський сідає у ”лексус” після завершення з’їзду своєї партії ”Українська платформа” у суботу
Нардеп-”нунсівець” Павло Жебрівський сідає у ”лексус” після завершення з’їзду своєї партії ”Українська платформа” у суботу

У суботу залу столичного Палацу культури Політехнічного університету за 38 тис. грн орендувала партія "Українська платформа". Провели там свій перший всеукраїнський з"їзд.

Голова партії нардеп від блоку НУ-НС 48-річний Павло Жебрівський приїжджає чорним "лексусом" до бокового входу. Водій паркує машину серед білих автобусів. Ними до Києва прибули 1129 делегатів. Оплачували дорогу з партійної каси. Давали гроші й на харчі.

— А ми ще не члени партії, але вирішили приїхати подивитися, що це таке, — російською розповідає 50-річна Тетяна Кузнецова з Ялтинського союзу роботодавців. — Приїхали ми за допомогою до Жебрівського — він член парламентського бюджетного комітету. А у Криму податкова почала тиск на малий бізнес — штрафують за будь-яку провину. Жебрівський пообіцяв допомогти. Скинемо йому матеріали на електронну пошту.

Делегати заходять до зали. Займають місця на першому поверсі. Вільних крісел майже не лишається. Серед присутніх нардеп-"нунсівець" 60-річний Юрій Ключковський.

— Мене сюди запросили, — каже, — послухаю, подивлюся, складу своє враження. Про об"єднання з ними ще рано говорити публічно. Але ми працюємо над цим, дискутуємо.

Після початку з"їзду на вході до Палацу культури стають охоронці. Не пускають тих, хто запізнився й нікого не випускають.

— Щоб не було розброду і шатанія, — пояснюють делегатам, які стоять за дверима. За півгодини їх пропускають.

Із трибуни виступає Павло Жебрівський:

— Усі крадуть! Усюди треба платити. За довідку — дай, хочеш стати головою райдержадміністрації — плати півмільйона, заступником голови податкової — кілька мільйонів. За таке в Китаї засуджують на смерть. Потрібне Національне бюро розслідувань. Туди увійдуть чесні правоохоронці. Їм треба дати повноваження, щоб ловили корупціонерів у вищих ешелонах.

Усі крадуть! Усюди треба платити

Виступає близько години. Говорить, що "Українська платформа" візьме участь у найближчих місцевих виборах. Обіцяє перемогти в трьох облрадах і 15 райрадах. Через те, що чергові місцеві вибори скасували, радить подавати до суду на будь-якого сільського голову чи мера. Мовляв, їх рішення вже незаконні. Під кінець промови в нього сідає голос. Нардеп кашляє, відпиває води.

Делегат із Тернопільщини із зали тягне руку, просячи слова.

— У програму також потрібно вписати, що маємо обов"язково провести націоналізацію! — кричить. — Якщо не скажемо цього, будемо на рівні всіх інших кишенькових партій.

— Ну, ви визначтеся, ви у лівій партії чи в правій? — із посмішкою відповідає Жебрівський. — Про такі речі можуть говорити комуністи та соціалісти. А ми, якщо ви прочитаєте статут, є правою партією. Для нас це нонсенс. Одне хочу сказати — там, де є державна власність, це класні кормушки. Знаю бізнесмена, який на таких підприємствах заробляє до 50 мільйонів доларів кеша (готівка. — "ГПУ"). Нічого не вкладає! Ні в розвиток, ні в що. Менеджери фактично власники, але вони не зацікавлені в розвитку. Зараз виставляють на продаж держпідприємство "Укртелеком". Його негайно треба продати, бо ще трошки, й залишиться металобрухт.

Йому аплодують. Жебрівський стиха каже за столом президії:

— Повна демократія. Але є різні точки зору, й це нормально.

Зараз ви читаєте новину «"Хочеш стати головою райдержадміністрації — плати півмільйона"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі